Stil

#pardesiu #pardesiu imprimeuri #pardesiu rusesc

Expertul Acasa.ro, Catalina Dumitrescu – designer vestimentar: Pardesiul in stil rusesc sau piesa care intoarce privirile

Pardesiul este una dintre piesele vestimentare care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unei femei elegante si cochete. Versatilitatea pardesiului este remarcabila, fiind o piesa ce poate fi purtata cu atitudine atat ziua, cat si la tinutele de seara rafinate.
 

Desi cele mai populare tipuri de pardesie sunt modelul trench-ului englezesc si modelul cu inspiratie military, pardesiul poate lua si forme mult mai feminine si mai seducatoare.

Una dintre acestea este cea inspirata de rochiile ample purtate in Rusia tarista, in care elita societatii ruse se evidentia printr-un simt estetic bine definit. Printesele si baronesele erau preocupate sa aiba o imagine eleganta, rafinata si remarcabila.

Pardesiele lor urmau linia rochiei, stranse pe talie, cu falduri ample si erau realizate din materiael pretioase, cu imprimeuri si culori vii, dar niciodata tipatoare.
Cu lungimi putin sub genunchi, pardesiele erau purtate atat in plimbarile de zi, dar si la balurile fastuoase care aveau loc in inalta societate.

Iata cateva modele de pardesie inspirate de moda din secolul al XIX-lea din Rusia.

 


Catalina Dumitrescu
designer Kiki Lou

Facebook KiKi Lou


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Catalina Dumitrescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea