Stil

#sutien bretele colorate #moda sutien #sutien la vedere #sutien

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Cu sutienul la vedere: simplu trend, lipsa de pudicitate, indiferenta sau nesimtire?

Dragele mele, cum va traiti vara? Va bucurati de ea? Va marturisesc ca eu am avut un sezon la “foc continuu”, insa numar orele pana plec intr-o mica vacanta la mare! Iar o data aflata acolo, ma voi distra studiind costumele de baie ale masculilor care defileaza de-a lungul si de-a latul plajei si, de ce nu?, si pe cele ale partenerelor lor de chaise-longue (wink-wink, ca sa zic asa…) Sunt curioasa cum se schimba, de la an la an, proportia de slipi tanga, sutiene push-up si bikini topless fata de cea a costumelor de baie intregi, slipilor cu talie inalta, tankini-lor si tot restul.

Si pentru ca tot vorbim despre sutiene: ati observat cum, de cateva sezoane, am devenit din ce in ce mai putin pudice si afisam din ce in ce mai multa lenjerie intima?

Mi-aduc aminte un episod vechi din Sex and the City, in care Carrie purta un sutien clasic din dantela neagra pe sub o bluza scandalos de ampla si decoltata. Venind din partea unui personaj de film cu un stil creativ si excentric, am interpretat gestul mai mult drept un efect stilistic, si nu o provocare, o etalare fatisa de sexualitate.

E adevarat, la vremea aceea Carrie dadea tonul in moda strazii: tot datorita ei tinerele incepusera sa poarte bretelele colorate ale sutienelor la vedere.

Astazi, aceleasi fete arboreaza pe strada topuri ultra-decoltate, mega-decupate si super-rascroite pe lateral (de tipul maieurilor de baschetbalist sau tricouri cu 4 numere mai mari), iar noi nu ne mai miram ca toate magazinele pun in vanzare topuri cu decoltee periculoase la spate si pe lateral, rochii care nu ascund nimic, pulovere care abia ne raman agatate de un umar, bluze cu decupaje indecente …

Eu inca nu am asa ceva in garderoba insa, data fiind plecarea spre mare, m-ar tenta sa port asa ceva peste un costum de baie, pe drumul inapoi spre hotel. Insa in oras???

“M-am saturat sa vad la metrou, in drum spre birou, vreo 25 de sutiene push-up, cu dantela scamosata si bretele mai mult gri decat colorate; sunt un gest de impudoare al fetei respective, o dovada de prost-gust, o chestie de “moartea pasiunii”, nu mi se par absolut deloc sexy”, imi spune un amic, bun cunoscator al modei si gusturilor feminine, cu care am abordat subiectul. Tot el mi-a spus ca afisarea sutienului (sau a unor parti din sutien) in public i se pare un gest la fel de indiscret si lipsit de delicatete ca cel al fetelor care se machiaza pe strada, rujandu-se in ecranul-oglinda al telefonului. Prin definitie, locurile publice sunt lipsite de intimitate, iar anumite gesturi ale noastre sunt de preferat sa fie pastrate doar pentru spatiul privat.

In schimb, “daca sutienul are o linie minimalista, sofisticata si mai ales cand e vorba de o femeie cu bust adolescentin si un sutien bine ales, discret, efectul e mai degraba sexy, sic, plin de mister”, spune tot amicul respectiv. “Nu e o chestie pentru toata lumea; genul acesta de joc al seductiei cere un anumit nivel de intelegere stilistica.”

Aha, domnul a pus punctul pe I. Pentru ca putem purta sutienul la vedere si piesele vestimentare aferente daca stim cum. Asadar…

# Cum purtam aceste topuri ultra-decoltate si cu ce fel de sutiene?

NU imbracam orice maieu supradimensionat, amplu sau orice top XXL, sub pretextul ca “e sexy cand totul e la vedere”.
DA atunci cand purtam un decolteu elegant, care dezvaluie partial si/ sau cu discretie o parte din corp. Spre exemplu: o rochie-furou din matase, cu decolteu in V la spate; un top decupat adanc pe laterale; un tricou cu spatele aproape gol si un decolteu drapat, in falduri.

NU ne punem problema sa purtam un sutien banal, oarecare, drept piesa vestimentara de strada.
DA putem opta pentru un sutien care nu arata a lenjerie intima, ci mai curand a bustiera opaca, tubulara (mai ales cand avem sanii mici). Sau alegem o bustiera bralette (cu cupe triunghiulare inalte, alungite) din dantela sau bumbac, cu bretele late.

Continuarea articolului o gasesti aici.

Sursa foto: Pinterest

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits