Stil

#machiaj profesionist #expert acasa.ro simona popovici #make up artist bucuresti #aplicarea tusului #cum aplici tusul

Expertul Acasa.ro, Simona Popovici: Aplicarea corecta a tusului pentru ochi, in 3 pasi

Stiati ca tusul pentru ochi a fost folosit pentru prima oara in Egipt si Mesopotamia? A fost adesea folosit si de femeile arabe si a devenit un fel de „semnatura”a gheiselor.

Linia de tus confera privirii un farmec special, iar purtata in combinatie cu un ruj rosu este recunoscuta ca machiajul anilor-40-60 sau Marilyn Monroe. Este un machiaj potrivit pentru seara si ocazii speciale, care se gaseste sub diverse forme:

GEL – ce-a mai noua descoperire in materie de eye-liner. Se aplica cu o pensula rigida, oblica. Are o textura consistenta, care este mai blanda cu pielea sensibila din jurul ochilor, decat creionul dermatograf.

LICHID – este mai dificil de aplicat, de aceea am ales sa-l tratam mai in detaliu.

CREION – o variatie a khol-ului. Are o formula mai rigida ceea ce il face mai greu de aplicat, insa este destul de rezistent.

KHOL – a fost folosit inca din epoca de bronz. Era facut din sulfura de plumb si alte ingrediente speciale la fel de daunatoare. Initial a fost folosit pentru protejarea ochilor. Se credea ca negrul din jurul ochilor ii proteja de razele soarelui. A fost folosit chiar si ca remediu impotriva deochiului, mamele aplicandu-l pe ochisorii nou-nascutilor. In zilele noastre este un tip de creion moale, usor de aplicat si de intins, care este facut din ingrediente naturale.

Tusul lichid se foloseste doar pe pleoapa superioara, iar pe pleoapa inferioara se foloseste un creion dermatograf.

Pas 1: Aplicati o baza pentru ochi, iar apoi fardul de pleoape.

Pas 2: Un mic truc: ajutati-va de un servetel indoit in doua sau de banda scotch. Asezati servetelul impaturit la coada ochiului, astfel incat sa uniti linia genelor de jos cu capatul sprancenei. Aceasta linie mai este cunoscuta si sub denumirea de „linia de directie”. Trasati o linie cu ajutorul unui dermatograf alb, care uneste genele de jos cu capatul sprancenei. Daca respectati aceasta linie cand trasati tusul, coditele vor fi perfecte.

Pas 3: Trasati cateva linii punctate pe care le ve-ti unii ulterior. Incepeti sa aplicati tusul de la mijlocul pleoapei si continuati spre coltul exterior al ochiului, crescand gradat latimea. Foarte important este sa trasati linia de tus cat mai aproape de linia genelor pentru a nu crea goluri.

     

Date de contact: 
Simona Popovici
make-up artist
Telefon: 0741982457
Facebook: Simonas-makeup-corner

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Simona Popovici

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea