Stil

#cordon lat # pantofi peep-toe #haine care ma arata supla #supla

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Smecherii stilistice care fac sa aratati mai suple

 

In toti anii de cand fac stilism personal nu am intalnit vreo femeie (sau barbat!) care sa isi doreasca sa para mai indesata, mai durdulie, mai plinuta. Intreaga populatie feminina vrea sa para mai supla si mai inalta… fara sa recurga la diete sau ore de efort fizic epuizant.

Vestimentatia, moda si iluziile optice pot fi instrumente puternice in felul in care va percepeti silueta imbracata. Iar vestea buna e ca lucrurile sunt simple, o data ce le intelegeti.

Asa ca, fara sa mai lungesc introducerea, aveti aici cele mai des folosite patru smecherii stilistice care va pot face sa aratati mai suple…

1. Tinute monocromatice

Atunci cand va imbracati in aceeasi culoare (sau nuante apropiate) din cap pana-n picioare obtineti un efect de lungire si subtiere a siluetei voastre, indiferent de culoarea aleasa. Aceasta tehnica creeaza o linie verticala continua – opusul fragmentarii corpului in mai multe sectiuni, atunci cand va imbracati in color blocking sau nuante diferite pentru top si pantaloni sau fusta.


2. Tesaturi “cu tinuta”

Sacourile, rochiile si fustele croite din tesaturi structurate (stofa, tweedul, denimul, gabardina, bumbacul, inul) reusesc sa netezeasca imperfectiunile conturului siluetei, spre deosebire de tesaturile moi (viscoza, sifonul, matasea subtire, voalul, jerseul subtire), care tind sa se lipeasca sau sa se muleze.

3. Pantofi bej-nud (nu neaparat!), cu varful in forma de migdala si cu toc inalt (neaparat!)

Incaltamintea cu botul rotunjit sau pantofii peep-toe sunt feminini si draguti, dar pot face ca piciorul sa para mai lat. In schimb, incaltamintea de culoarea piciorului, cu toc inalt si cu varful oval (migdala) lungeste si subtiaza piciorul. Ca sa nu mai spun ca este mai moderna si mai eleganta.

4. Accentuati-va talia

Imaginati-va o rochie imprimata, lejera, a carei talie este subliniata de un cordon lat negru, sau o tunica colorata, prinsa in talie de o curea subtire. Vi s-ar putea parea antitezele pieselor vestimentare cu potential de “slabire vizuala”. Talia ramane, de cele mai multe ori, o zona relativ subtire comparativ cu restul corpului. Daca nu va incanta ideea purtarii unui cordon sau a unei curele, obisnuiti-va sa purtati sacouri cambrate.

V-as scrie mai multe – inca vreo 20 si ceva de sfaturi si idei! – , dar in loc de asta va invit la “Style me Slimmer“, urmatorul Style Conversations, in 6 iunie. Timp de 2 ore, la Stefanel Concept Store, acolo unde v-ati obisnuit sa ma gasiti cand organizez workshopurile de sambata dimineata.

Va puteti inscrie direct scriindu-mi la inscrieri(at)imagematters(punct)ro, iar daca aveti nevoie de informatii detaliate, se rezolva cu un click aici. Ne vedem pe 6 iunie, iar pana atunci bucurati-va de inceputul de vara si de corpul vostru!

 

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea