Stil

#costum #camasa #pantofi #asortare cuplu #clonare stilistica # fuste conice #alegeri vestimentare

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Sindromul asortarii in cuplu

Daca privesc in jurul meu, cuplurile pe care le cunosc sunt compatibile si se inteleg de minune – dar nu pot spune acelasi lucru despre stilul lor vestimentar. In unele cazuri este vorba de un decalaj serios intre nivelurile lor de eleganta. In altele, despre nivelul de atentie dat detaliilor – in mod curios, barbatii acorda mai mult interes detaliilor tinutei decat partenera.
 

Sindromul asortarii cu iubitul

Rareori intalnesc “clone”, acele cupluri care seamana mai mult a gemeni decat a iubiti. De cele mai multe ori, vina este a “ei”: isi doreste cu disperare sa afiseze compatibilitatea. Daca, in plus, este responsabila cu shoppingul, clonarea stilistica este si mai evidenta. Ceea ce nu este echivalentul unui echilibru de cuplu sau a longevitatii relatiei cu pricina! Ea il imbraca pe el asa cum isi doreste ea, alteori – cand el este mai cool decat ea -, ea ajunge sa ii copieze tinutele.

Este sindromul Demi Moore – Ashton Kutcher (din vremea cand le mergea stralucitor), Victoria & David Beckham, Justin Timberlake & Jessica Biel, Brad Pitt & Angelina Jolie. Amandoi par sa adore jocul “noi doi, facem totul impreuna, two peas in a pod, peanut butter and jelly… Ne observati, da?” Subtextul este: “Vedeti cat de bine ne intelegem? Nu ne vom desparti niciodata, ne asemanam prea mult!”
 
 
Sursa foto: afashionablelife010.blogspot.com
 
 
Sursa foto: welovesneakers.com
 
Sursa foto: au.ibtimes.com


In China, a te imbraca identic in cuplu a ajuns o moda, cu propria denumire: qing lü zhuang. Este modalitatea lor de a-si demonstra afectiunea in public si de a oficializa o relatie, intr-o tara in care mult timp casatoriile au fost o chestiune de aranjament, iar primul sarut se consuma abia in momentul casatoriei.

A te imbraca in stilul partenerului tau – dar nu identic, nu copiat fara aportul propriei personalitati – face subiectul unei discutii diferite. Nu o facem mereu constient.

In cazul ideal, ne indragostim de o persoana care ne seamana, cu care impartasim gusturi, preferinte, sensibilitati, interese. Dintr-o data, pare firesc ca cele doua jumatati ale cuplului – devenite UNUL, sufleteste – sa se imbrace similar. Ma gandesc la Kate Moss si Jamie Hince (aceeasi panoplie bluzon de piele neagra + pantaloni negri slim + ghete biker) sau la Vanessa Paradis – Johnny Depp (acelasi look rock boem, in variante feminin/ masculin).

Influenta vestimentara a partenerului

In multe cazuri, locuitul impreuna – zi dupa zi, an dupa an – ne influenteaza semnificativ garderoba si alegerile vestimentare. Pe masura ce il vedem pe celalalt purtand culori vii si imprimeuri vesele, incepem sa renuntam la negru. Cu fiecare zi in care il vedem purtand costum elegant si o camasa impecabila, ne ajustam tinutele si purtam fuste conice, pantofi cu toc inalt, parul mai putin zburlit.
 
Daca el poarta camasi in carouri, simtim ca putem adopta si noi trendul – doar la scara potrivita. La modul invers, pe el il convingem ca pantalonii slim sau suflecati deasupra gleznei pot fi purtati de catre orice barbat, ca rozul – in anumite doze – e masculin, ca daca Rhianna poarta sapca de baseball, hai sa purtam amandoi, ca friendship bracelet nu sunt doar pentru fete, ca Louis Vuitton-ul meu fake merge cu Rolexul tau fake…
 
Descopera aici ce inseamna cupluri prost asortate.

Mai multe despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi, pe Style Diary!

Irina Markovits
contact@imagematters.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea