Stil

# Irina Markovits #dress code revelion # tinute revelion # cum sa te imbraci de revelion

Expertul Acasa.ro Irina Markovits: Noaptea de Revelion - tinute simple si de efect

Cu doar cateva zile inainte de finalul lui 2013 – dar si pentru ca inboxul mi s-a umplut de emailuri care imi cer sa raspund aceleiasi singure intrebari – , m-am gandit sa o fac. Asadar, cum sau cu ce v-ati putea imbraca de Revelion?

Am observat de cativa ani incoace cateva directii: unele mai amuzante, altele ridicole, cateva artificiale si penibile. Intre ele, raman alegerile normale.

Cele amuzant-ironice ma duc cu gandul la scene din Jurnalul lui Bridget Jones (puloverul cu reni al lui Colin Firth, pijamaua rosie cu pinguini a lui Renee Zelwegger…). Pentru cele care vor sa isi afiseze statutul de fashionista, acestea pot fi inlocuite de urechiusele de Mickey Mouse atat de la moda anul acesta sau de cele de iepuras, din dantela, very Marc Jacobs si Maison Michel circa 2009…

Variantele artificial-grotesti sunt rochiile de seara din satin lucios, din dantela sau catifea elastica, cat mai mulate (indiferent de fizic), cu fronseuri laterale, maneci decupate, plus niste aplicatii sfasiate din voal pe bust, acoperite de o ploaie de paiete, cristale si broderii, iar cu purtatoarea cocotata pe platforme. Eventual, acestea intr-o foarte fashionable nuanta de roz: va fi culoarea anului 2014. Vad aceste rochii peste tot, in fiecare colt de magazin si in toate vitrinele, dar mai ales la TV in diverse emisiuni de seara, prezentate drept “mini-colectii de designer”. Deci trebuie sa se poarte, musai!

In sfarsit, optiunile normale pe care vi le recomand nu isi propun sa fie nici ironice, nici glamorous, nici studiate, nici spectaculoase, ci doar faine si comode, cu un strop de stralucire – cat sa faca concurenta sampaniei si artificiilor. Construiti-le in functie de garderoba si nivelul de inspiratie. Asadar:

Recomandarea #1: Adaptati-va la spiritul “casei”

De unde si titlul postului de azi. Va rog, nu va construiti tinuta de Revelion cu gandul “o sa moara Tanta de ciuda cand imi va vedea rochia!” – decat daca concurati cu sus-numita Tanta pentru un premiu de narcisism oferit la miezul noptii. Altfel, cautati sa va integrati si verificati codul vestimentar al invitatiei. Un total-look in lamé, alaturi de un el cu papion rosu si smoking, risca sa fie penibil la o petrecere in care restul invitatilor sunt in jeansi.

In cazul unei petreceri cu o ambianta intima, familiara, luati in calcul purtarea unei singure piese stralucitoare careia sa ii adaugati o alta casual: o camasa din denim sau cu carouri cu o fusta din satin, paiete, organza sau lame, un tshirt sau un pulover cu pantaloni din paiete, un top paietat cu niste jeansi simpli…

Daca nu suntei genul care sa se acopere de glitter in noaptea de revelion ci sunteti obisnuite cu tinute simplissime, scoateti totusi accesoriile de la pastrare! Incercati un guler fals cu perle si paiete peste un top cu decolteu rotund, purtati cel mai mare si spectaculos colier pe care il aveti (sau cele mai stralucitoare si masive bratari, cele mai lungi perle, cei mai mari cercei), incaltati escarpenii aurii, sandalele cu aplicatii-oglinda si cu funde la glezna, balerinii plini de strasuri, strecurati-va rujul intr-o minaudiere acoperita de cristale… Da, este noaptea in care puteti purta intreaga caseta de bijuterii….

Recomandarea #2: Re-evaluati piesele basic

Daca nu aveti chef sa va cumparati o rochie sau un top nou pentru petreceri, cautati sa reinterpretati purtarea pieselor simple din garderoba. Un jeans de culoare inchis sau un pantalon slim negru vor arata diferit, cand sunt asortati cu un maieu din matase sau satin (poate unul din sertarul de lenjerie intima?), o camasa total transparenta (ok, puteti purta si sutien pe dedesubt!) si un blazer elegant (alb, negru dar cu reverele paietate, auriu sau argintiu)

Daca sunteti pudice, la sus-numita camasa transparenta, din voal, puteti opta pentru un sutien de culoarea pielii. Daca sunteti ceva mai dezinhibate, merge si un sutien negru dar cu o dantela speciala. Daca nu aveti in dictionar pudicitate si inhibitie – iar cupa la sutien se incadreaza doar la A sau B!-, inlocuiti camasa transparenta cu una obisnuita, dar purtati-o fara sutien si descheiata cat mai adanc.

Recomandarea #3: Straluciti, dar nu exagerati

Nu aveti deseori ocazia sa purtati o vesta din paiete, o rochie din lame multicolor, o fusta stralucitoare. De ce sa nu incercati macar o data pe an? Daca va tenteaza micuta rochie neagra, folositi culoarea inchisa drept fundal pentru alte mici chestii care stralucesc: o curea, incaltamintea, un set de bratari… Daca intentionati sa rivalizati cu pomul de Craciun si ati imbracat o rochie deja colorata SI stralucitoare, machiati-va discret si aranjati-va parul cat mai natural si lejer posibil.

In sfarsit, daca vreti sa faceti din seara de Revelion dovada unei garderobe ce debordeaza de creativitate, ce-ar fi sa imbracati… Un pantalon scurt din piele, cu croiala lejera, si un pulover metalizat? O salopeta mini in carouri si un dres cu picouri? O fusta de balerina, din tulle si un hanorac cu paiete? O rochie lunga din catifea cu spatele decoltat si tenisi Converse? O fusta mini, petrecuta si un top din neopren? O rochie vintage din anii ’40 si ghete biker?

Inainte sa va spun “distractie placuta!”, va urez ca in urmatoarele zile sa va incarcati sufletul de momente frumoase, sa respirati adanc si sa va ganditi la voi, sa va alegeti cuvantul care sa va ghideze intregul an, sa aveti putere sa luptati pentru visele voastre, sa aveti un an magic, zambete pe fata, inspiratie si pofta de viata!

Irina Markovits
www.stylediary.ro

Foto: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea