Stil

#femei #descoperire femei #maturizare femei

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Cum devii femeia care iti doresti sa fii

Zilele trecute am fost invitata sa scriu un articol despre calitatile unei femei atragatoare, irezistibile, luminoase (are de-a face cu frumusetea, dar nu doar cea fizica, il veti descoperi in curand in The One). In timp ce il scriam, ma gandeam la micile ironii ale vietii.

 

A fost o vreme cand credeam ca relatiile pe care le am cu ceilalti sunt elementele care imi hotarasc si masoara fericirea: un anume numar si gen de prieteni, sotul/ iubitul potrivit, un anume tip de activitati… Pe masura ce timpul a trecut, am descoperit ca relatia pe care o am cu mine este miezul, cea mai pretioasa si valoroasa, singura care ma insoti mereu – no matter what- pe masura ce trec prin viata.

“Duh”, o sa spuneti… “Whatever”, o sa va raspund, “acum am cheile regatului.”

Francezii au o vorba: “bien dans sa peau”. Tradusa mot-a-mot (adica cuvant cu cuvant), inseamna “a te simti bine in propria piele”. Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la filmul lui Almodovar, la cum se simt femeile care au tenul uscat si uita sa se cremuiasca dimineata, la obsesiile noastre legate de vergeturi, riduri, pistrui, bronz, la cat de mult pare sa conteze o chestie de suprafata – literalmente – pentru o stare interioara!

Pe cat de simpla expresia din franceza, pe atat de dificil de realizat: sa fii mereu in largul tau, sa fii mereu tu insati, sa nu cauti comparatii, sa iti fii propria masura. De ce este atat de dificil? De ce ne este atat de greu sa ne simtim bine in ceva ce “purtam” cu noi toata viata?

 

Nu am acum aplecarea si timpul spre filosofie de trotuar, am insa certitudinea ca are de-a face cu drumul dintre copilarie si maturitate, cu asteptari si standarde, cu adevaruri si curiozitati, cu felul in care vedem, traim si intelegem lumea.

 

Ah, dar ce senzatie cand, in sfarsit, devenim varianta noastra la superlativ, cand prindem radacini si aripi! Nu-i asa?

Revin la gandurile mele legate de articol si, imitand stilul titlurilor de revista, va dau 15 de sfaturi, aleatorii: silly but oh-so-nice…

#1: Trateaza-ti corpul cu respect. O data ce ai inteles ce nevoi are corpul tau pentru a fi in forma maxima, ofera-i acele lucruri: nutritie buna, miscare, mangaieri, odihna, lumina. Vorba filmului, ajuta-l ca sa te ajute.

#2: Intelege ce te anima. Ce te face sa te simti vie? E mai usor sa spui “nu” atunci cand stii exact ce iubesti si ce doresti sa protejezi. Forta interioara inseamna sa iti fie clar ce accepti si ce nu.

#3: Indeparteaza-te de copilarie (casa, orasul natal, prieteni vechi) si descopera lumea. Singura modalitate de a descoperi cine esti cu adevarat este sa ajungi in locuri in care oameni nu te masoara in functie de asteptarile lor. Da, este mai usor sa ii lasi pe ceilalti sa ia decizii in locul tau, sa iti directioneze viata. Dar este periculos. A te indeparta de trecut nu inseamna sa rupi definitiv relatii, ci doar sa faci cativa pasi pentru a capata perspectiva.

#4: Indeparteaza-te de oamenii care nu te inteleg. Poate fi vorba de o simpla conversatie care te plictiseste sau te irita inutil. Poate fi vorba de o prietenie sau o relatie romantica in care celalalt nu te mai observa, te oboseste, te incapaciteaza, te otraveste sau te tine pe loc. Walk away, spune un cantec – iar o replica dintr-unul din filmele mele preferate mi-a devenit mantra. “Hang on tightly, let go lightly”. Atata timp cat merita, fa un efort. Cand relatia nu te mai hraneste, renunta cu blandete. In lume te mai asteapta si alte prietenii, relatii, conversatii…

#5: Bucura-te mai mult, cu fiecare an care trece. Varsta e doar o cifra. Insa experientele, intelepciunea, perspectivle pe care le capeti cu fiecare an sunt inegalabile. Nu mi-as schimba amintirile pentru ca sa am din nou fundul pe care il aveam la 20 de ani.

Continuarea aici.

Va invit sa descoperiti  mai multe articole despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi pe Style Diary!

De asemenea, va dau intalnire joi,  29 mai, ora 18:30, in magazinul Il Passo din Promenada la Style Conversations#14: All About Shoe, la o discutie atotcuprinzatoare despre pantofi si... femei. Cand purtam pantofi si cand sandale? Cu ce tinute ii asortam si cum ii schimbam in functie de momentul zilei? Ii potrivim la restul accesoriilor sau nu? Cum ii alegem in functie de picior, glezna, stil, fusta, moda? Care sunt tendintele acestui sezon? Care sunt modelele de nelipsit din orice garderoba?

Intrarea este libera (nu exista taxa de participare), dar este necesara confirmarea prealabila a participarii - inscrieri(at)imagematters(punct)ro.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits