Stil

#stil #imbracaminte #principii vestimentare

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Creeaza-ti propriile porunci de stil

Sunt sigura ca ati mai intalnit expresiile urmatoare de mii de ori. “X se imbraca atat de bine, isi urmeaza propriile reguli de stil!” sau “Nu va lasi seduse sau dominate de tendinte, interpretati moda in functie de principiile voastre, nu ale altora…”.
 

Regulile si principiile vestimentare sunt extrem de utile, in mai multe feluri decat as putea sa va explic eu intr-un scurt articol. Dar in acelasi timp pot fi restrictive, rigide, in functie de cum alegeti sa interpretati stilul in functie de personalitatea, creativitatea, activitatile, gusturile voastre.

Daca sunteti genul de persoana care se imbraca strict din ratiuni functionale, aceste reguli stilistice devin extrem de folositoare. Va ofera structura, claritate, ordine, discernamant, calitati apreciate de cineva pragmatic. In felul acesta, este eliminata debandada, dilema, iar optiunile excesiv de numeroase (dintr-un magazin, de pilda) se restrang.

In schimb, daca sunteti genul de femeie care prefera sa comunice un mesaj prin alegerile sale vestimentare sau daca permiteti imaginii proprii sa serveasca, intentionat, drept oglinda a starii voastre interioare, a statutului social, a deschiderii catre nou/moda/arta, in mod cert veti vrea sa modificati principiile stilistice pentru a se potrivi personalitatii si stilului de viata.

Cu ceva timp in urma, mi-am oferit o ora in care am trecut pe hartie principiile stilistice dupa care ma ghidez in ultimii ani.

Mi-am dat seama ca, dupa ce iti petreci o perioada suficient de lunga alegand imbracaminte in functie de tipul propriu de silueta, intelegand ce culori te infrumuseteaza si cate poti purta, ce bijuterii ti se potrivesc si ce tip de detalii nu iti flateaza aspectul exterior, dupa ce mai trece inca o perioada in care te obisnuiesti cu tine si te placi asa cum esti, dupa ce te prinzi ce vrei de la viata si cum vrei sa o traiesti, incep sa ti se clarifice niste directii. Lucrurile se asaza, stilistic si nu numai: stii ce sa alegi, stii ce sa ignori; stii ce merita sa incerci, stii la ce poti renunta fara nici un fel de lupta interioara.

Cititi aici continuarea articolului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea