Stil

#fusta #curea #manusi #haine toamna #sacou # culori toamna #pardesiu #cod vestimentar birou

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Ce culori porti in toamna asta?

Nu am o explicatie ultralogica, ci doar una emotionala si meteosensibila pentru felul in care garderoba ni se schimba o data cu trecerea la un alt anotimp.


Pe masura ce zilele devin mai scurte, iar temperaturile ne obliga la layering, imi pare ca femeile renunta la culori vesele, la combinatii cromatice sofisticate, la accesorii care le pigmenteaza tinutele. Se resemneaza sa dispara in peisajul urban, se confunda cu griul trotuarelor si cu bleumarinul intunecat al serilor.


Observ lucrul acesta mai ales intre femeile care isi petrec ore-lumina in cladiri inalte de birouri, in corporatii cu nume sonore si logouri imediat recognoscibile. Sa fie din cauza luminii fluorescente? Sa fie de vina uniformitatea vestimentara a celorlalte colege? Sa fie oboseala, rutina?

Mi-ar placea sa vad femeile imbracate mai colorat, sa observ cum curcubeele de culori ale tinutelor verii se distileaza in nuantele rafinate si pretioase ale outfiturilor de toamna.

Cum sa nu te energizeze o rochie de culoarea prunei, combinata cu o esarfa verde smarald? Cum sa nu zambesti cand vezi rozul magenta al unei bluze itindu-se de sub un sacou albastru? Cum sa nu iti fie drag de tine cand vezi cat de fain ai asortat bejul camel al pardesiului cu oranjul vermillion al manusilor din piele si a curelusei care iti incinge talia? Nu iti vine sa topai cand porti o fusta plisata galben mustar, de culoarea soarelui si botine animal print?

Postez mai jos, pentru inspiratie, cateva solutii cromatice creative, pentru tinutele voastre de birou, pornind de la cele mai purtate nuante neutre: negru, albastru, cafeniu si rosu.



Smecheria, asa cum probabil deja stiti, este sa le combinati cu nuante armonizate cu infatisarea voastra: unor femei li se vor potrivi nuantele aprinse si dinamice, altele sunt puse in valoare de cele luminoase, usor decolorate. (Daca nu ati identificat inca nuantele care vi se potrivesc, va invit la Style Masterclass!)
 

Indiferent de paleta care vi se potriveste, pentru ca duetul sau trioul cromatic sa “se vada”, va recomand sa alegeti croieli simple, actuale si haine pe masura voastra. Cu cat croiala este mai complicata sau cu cat exista o discrepanta majora intre haine si proportiile voastre, cu atat culorile trec pe plan secundar.

Daca preferintele voastre personale sau codul vestimentar de la birou va limiteaza in purtarea culorilor, tot le puteti include in tinute prin intermediul unor accente sau accesorii.

Care este culoarea voastra neutra preferata? Cu ce ati combinat-o pana acum? Ce noua varianta cromatica va tenteaza, din cele propuse de mine? Ce culoare nu va imaginati purtand?

 

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea