Stil

# tinuta office # accesorii trendy #pantofi #sacou office #esarfa #garderoba birou

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: 5 idei pentru garderoba de birou

In ultimele saptamani am tinut mai multe workshopuri corporate decat zile sunt intr-o saptamana, iar dintre intrebarile care apareau, una se repeta mai mult ca celelalte: “tinutele de birou… cum le facem un upgrade?”
 
Am intors intrebarea pe toate partile si, dupa ce le-am explicat fetelor “formula de construire” a unei tinute, am gasit si 5 idei – cate una pentru fiecare zi lucratoare a saptamanii -, numai bune de pus in practica si usoare ca un email de “buna dimineata!”.
 

Asadar…

1. (Aproape) totul se reduce la accesorii

Cea mai simpla metoda de a-ti actualiza si modifica tinutele de birou este prin intermediul accesoriilor: coliere, inele, bratari, cercei, curele, esarfe, brose, agrafe, bentite… Eu personal, in functie de cum am chef, am saptamani in care iau la rand toate colierele statement pe care le am, iar in alte
saptamani jonglez cu bratari. Acum sunt in perioada de bratari si inele.

Sursa foto: alittleblogtoldme.com

Partea minunata a adaugarii unor accesorii este ca: (unu) pot fi o pata de culoare intr-o tinuta sobra; (doi) pot tine locul unei piese vestimentare cu imprimeu; (trei) ridica nivelul de eleganta al ansamblului pe care il porti.

2. O esarfa la momentul oportun

Suntem in perioada in care diminetile sunt inca racoroase, desi este soare, iar umbra ne da frisoane. Daca pe timpul iernii ai purtat fulare, primavara este anotimpul esarfelor: modele infinity, din matase, din fire tricotate subtiri, cu imprimeuri, cu fire stralucitoare, cu franjuri… Pe langa ca se gasesc intr-un milion de variante (iar tu probabil ai in dulap vreo 10-15 diferite), sunt fantastic de adaptabile!

Le putem purta in jurul gatului intr-o suta de tipuri de noduri, le putem prinde in par sau la incheietura mainii (in loc de bratara), le putem trece prin gaicile din talia unui pantalon, unei fuste, unei rochii…

 

Sursa foto: yourlondoneye.wordpress.com

3. Pantofii, pantofii, pantofii!

Cand ma gandesc la “pantofi”, ii asociez povestilor de viata a cel putin patru femei celebre: Cinderella, Dorothy, Carrie Bradshaw, Imelda Marcos… Soarta lor a fost strans legata de cea a pantofilor. In zilele in care ai impresia ca nu poti purta nimic din dulap, ca nici o haina nu e suficient de sic si feminina, cotrobaie prin cutiile tale cu pantofi. Iti promit ca vei gasi macar o pereche incantatoare, care sta rabdatoare sa ii vina randul la purtat. Zilele fara inspiratie stilistica sunt cele care justifica cele 30 de perechi de pantofi din cutii, intelegi?

Nu trebuie sa aiba neaparat cele mai inalte tocuri – eu de curand am descoperit pantofii din colectia de primavara-vara Mihaela Glavan/ Sepala, in care culorile sunt de vis (galben, bleu, verde smarald, roz deschis, bej nude), iar tocurile de basm (fara gluma, este singura pereche de pantofi cu toc – de 6 cm, adevarat – cu adevarat comozi din colectia mea).

4. Alege un sacou, orice sacou

Sacourile si blazere sunt piese-cheie pentru garderoba oricarei femei, si nu doar pentru cea de birou. Au o linie clar definita si o croiala structurata, ceea ce le da o nota profesionala. Nu inseamna ca trebuie purtate doar peste o camasa – au acelasi efect cand sunt trecute peste o rochie, un pulover
tricotat subtire, peste un top cu maneci lungi sau trei-sferturi…

Daca nu ai curaj sa alegi pantaloni sau rochii colorate, alege macar blazere colorate sau sacouri imprimate. Merita osteneala.

5. Culori, imprimeuri si texturi

Uneori, nu conteaza in ce haine te imbraci, ci in ce culori! Este adevarat ca, atunci cand garderoba iti este plina de negru, bleumarin, bej si gri, poti purta acelasi top, aceeasi bluza, acelasi cardigan de 17 ori fara ca lumea sa observe repetitia. Dar in acest caz, repetitia e mama plictiselii stilistice. Fa-ti un obicei din a purta culoare si, din cand in cand, imprimeuri. Schimbarea e usoara: intr-o zi adaugi o esarfa imprimata (vezi punctul 2), in alta zi un sacou colorat (vezi punctul 4), intr-o a treia zi indraznesti sa porti o rochie colorata in intregime. O prietena draga, coach, mi-a spus ca secretul motivarii si schimbarilor de durata este sa te intrebi “care este cel mai mic efort pe care esti dispusa sa il faci azi, pentru a vedea o schimbare maine?”

Mai multe despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi, pe Style Diary!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea