Stil

#pulovere #tricotaje #cardigan #vestimentatie de iarna #layering #suprapuneri haine

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Arta layering-ului - in 8 pasi

Vine iarna?? Nu, iarna e deja aici (oarecum) – iar asta inseamna ca e timpul sa reevaluati tot ce stiati despre tinute calduroase si stylish. Daca, la fel ca majoritatea femeilor, nu suferiti vremea rece sau natura imprevizibila a urmatoarelor saptamani (burnita enervanta, vant rece, cer permanent innorat, chiciura, primele ninsori) si v-ati cam saturat si de cele mai simple combinatii de pulover+cardigan, cititi in continuare.

De acum incolo, nu mai e vorba de ce purtati, ci de cum faceti suprapunerile: layering-ul este acel silver lining, acel happy ending, acea solutie mareata pentru zile friguroase. Daca imi acordati putina atentie si faceti un minim exercitiu vestimentar, va invat, in doar 8 pasi simpli, cum sa stapaniti arta suprapunerilor autumnale si hibernale.

Pasul 1: „Keep it clean”, adica mizeaza pe simplitate, minimalism si modern

Aici intra in discutie doua argumente importante. Primul spune ca un joc reusit al suprapunerilor nu ar trebui sa va faca sa aratati ca un eschimos urban sau un urs in tendinte. O tinuta minimalista, cu o estetica curata inseamna tricotaje in culori uni neutre (negru, gri, bejuri, alb), linii moderne ale croielilor purtate, tinute necomplicate.

Al doilea se refera neaparat la nota moderna a pieselor vestimentare: layeringul nu se face cu piese clasice (cardiganuri pana in talie, pulovere banale cu decolteu en-coeur, rochii tricotate ca pentru pension, bolerouri de acu). Aveti nevoie de cardiganuri lungi, pulovere largi, fuste cu raiuri, rochii tubulare supradimensionate, fulare mari, ponchouri fara franjuri, chiar pantaloni tricotati.

Pasul 2: „Knit on knit ”, adica mai multe piese tricotate suprapuse, dar doar tricotaje

Cand ceva functioneaza bine, functioneaza chiar de minune! Iar cum in perioada asta a anului purtam tricotaje in draci, cel putin sa o facem in cheie moderna si cool. E adevarat, knit on knit e o formula care se adreseaza celor mai indraznete dintre voi, dar este tendinta care a luat cu asalt strazile capitalelor modei: tinutele sunt relaxate si calduroase, texturile interesante, iar aspectul este luxos, premium. Pulovere si veste lungi sunt suprapuse peste pantaloni jogger sau evazati din casmir sau o rochie midi tricotata este completata de un fular supradimensionat. Usor ca 1, 2, 3…

Pasul 3: „Ton sur ton”, adica asortati piese vestimentare in tonuri apropiate

Vreti sa imitati tinutele fashionistelor? E suficient sa alaturati piese vestimentare in tonuri similare: griuri in luminozitati diferite, crem si bej camel, negru cu… negru. Spre exemplu, un mantou bej camel peste o fusta crem si un pulover de culoare caramelului, punctuate de accesorii in nuante de marouri calde.

Descopera aici ceilalti pasi ai artei suprapunerilor autumnale si hibernale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea