Stil

#uscator de par #perie #feon #coafura #duza #clipsuri

Expertul Acasa.ro, hair stylist-ul Felicia Novac: Cum se foloseste corect uscatorul de par

Stiati ca proprietatile parului se modifica atunci cand acesta este expus la temperaturi de peste 8o de grade Celsius, cum se intampla atunci cand il usuci cu feonul, si ca este necesara folosirea protectiei din plastic? Afla mai jos alte secrete ale uscarii corecte a parului.

Feonul ne ajuta sa ne indreptam parul sau sa-l ondulam, sa-i oferim volum sau, din contra,  sa-i dam un aspect lin si neted. 

Uscatoarele de par produc temperaturi de pana la 90 de grade Celsius pentru a ajuta la indepartarea apei din par.  Daca uscatorul de par este folosit incorect, jetul de aer cald poate duce nu doar la indepartarea apei de pe fir, ci si la reducerea nivelului de apa din fir. Pentru a evita uscarea firului din cauza excesului de caldura, folosirea corecta a duzelor (protectia din plastic) este extrem de importanta.

Tipuri de duze:

  • duza deschisa – are rolul de a asigura o dispersie a jetului de caldura pe suprafata firelor de par pentru a evita supraincalzirea acestora. Se foloseste pentru coafurile lejere si pentru cele cu aspect ondulat.

 

 

  • duza ingusta – are rolul de a concentra jetul de aer asupra portiunii coafate, astfel incat sa permita schimbarea dorita a formei parului. Atentie! Folosita in exces, duce in timp la uscarea excesiva a firului! Nu se pune niciodata pe par!

 

  •   pentru parul foarte cret se foloseste o duza numita difuzor

 

Sfaturi practice:

  •  pentru a va usca parul, folositi un produs de protectie inainte de a-l usca cu feonul;
  •  pentru a proteja firul, va recomand sa uscati liber cu feonul inainte de a-l usca cu peria;
  •  feonul trebuie tinut la 10-15 cm de par (niciodata pe par, chiar daca are duza);
  •  uscati parul suvita cu suvita, mutand continuu jetul de aer de la radacina spre varfuri.
  •  daca doriti sa intindeti parul cu ajutorul unei perii mari (diametru 64 mm), luati suvita cu suvita si incercati sa-l intindeti incepand de la radacina spre varf, fara a rasuci peria in par.  In acest fel, cuticulele se vor intinde, iar parul va obtine un plus de stralucire (luciu).

Daca doriti bucle natural va recomand o perie de marime medie ( diametru 34 - 44 mm), cu ajutorul careia uscati suvita cu suvita, rasucind suvita de par de la varf spre radacina. Lasati suvita rasucita in perie la radacina cateva secunde uscand-o cu feonul, dupa care apasati butonul de racire al feonului, apoi scoateti suvita din perie rasucind de la radacina spre varf. Va recomand suvita uscata sa o rasuciti pe doua degete si sa o prindeti cu un clips la radacina. Astfel, suvitele se vor raci in forma data si coafura se va pastra mai mult timp.

Date de contact:

Web: felicianovac.ro

E-mail: office@felicianovac.ro

Telefon: 0721.718.989

Adresa: Str. Invingatorilor nr. 29, Bloc Residence Stella, parter, Sector 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Felicia Novac

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea