Stil

# par sanatos #crestere rapisa par

Expertul Acasa.ro, Geanina Florina Ruzsa: 8 alimente pentru un par lung si sanatos

Atunci cand iti doreai ca parul sa iti creasca repede dupa o tunsoare nereusita sau pur si simplu iti doreai par mai lung, a fost nevoie sa astepti mult, mult timp si sa te inarmezi cu multa rabdare.  Din fericire, daca iti doresti ca parul sa creasca mai repede, tot ceea ce trebuie sa faci este sa incluzi in dieta cateva alimente care te  ajuta sa iti indeplinesti scopul: par mai lung.

 

Nutritionistul Jayson Calton, absolvent al Universitatilor Harvard si Yale, impreuna cu nutritionistul si instructorul de fitness Mira Calton ne recomanda opt alimente care ajuta la cresterea parului:

1. Somonul

Dintre toate varietatile de peste, somonul aduce cel mai mare aport de vitamina D si proteine in organism.  De asemenea, contine acizi grasi omega 3, care ajuta la cresterea parului prin faptul ca mentine scalpul sanatos.

Sursa foto: coupdepouce.com

2. Ardei gras galben

Acesta are de aproape cinci ori si jumatate mai multa vitamina C decat portocalele ( 341 miligrame, in comparatie cu 63 miligrame). Vitamina C este un antioxidant care intareste redacina parului si foliculii de par si, de asemenea, previne ruperea parului.

Sursa foto: pachd.com

3. Scoici

Deficienta de zinc este principalul motiv pentru care parul cade si avem scalpul iritat. Scoicile au un continut bogat de zinc. Doar trei scoici contin 493 procente din necesarul zilnic de zinc.

Sursa foto: sybaritica.me

4. Oua

Ouale sunt o sursa excelenta de omega 3 si, de asemenea, contin biotina, pe care oricum persoanele care isi doresc sa le creasca parul o iau sub forma de suplimente. Galbenusul este cel care iti va face parul mai lung si mai frumos, nu albusul. Atentie! Consumul in exces al albusurilor poate duce la blocarea absorbtiei de biotina in organism.

Sursa foto: web.mit.edu

5. Semintele de floarea-soarelui

Doar cateva seminte pot aduce suplimentul necesar de vitamina E, imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul scalpului si ajuta la cresterea rapida a parului.

Sursa foto: herrickhealth.wordpress.com

6. Cartofii dulci

Acestia contin betacaroten, care ajuta nu doar la dobandirea unui scalp sanatos, ci si la cresterea parului.

Sursa foto: blog.foodnetwork.com

7. Avocado

 Datorita concentratiei mari de acizi grasi esentiali care se gasesc in mod natural in celulele pielii, avocado este secretul de frumusete pentru o piele tanara. Aplicat pe par si scalp, acesta stimuleaza producerea de colagen si elastina, doua proteine esentiale. Amesteca putin avocado cu smantana (aceasta contine acid lactic si ajuta la exfolierea celulelor moarte, curatand depunerile de pe scalp), aplica compozitia pe par si scalp timp de 10 minute, apoi spala bine parul.

Sursa foto: fairchildgarden.org

8. Migdalele

Migdalele iti vor face parul sa creasca mai repede si mai bogat datorita concentratiei mare de biotina. O ceasca de migdale contine aproape o treime din necesarul zilnic. Adaugand migdale in dieta zilnica, in aproximativ una-doua luni se vor vedea rezultatele.

.

Sursa foto: ifood.tv

Parul este este cartea ta de vizita, fa-l sa creasca si sa straluceasca!

Sursa foto si articol aici.

Daca aveti intrebari sau vreti sa vedeti coafurile mele, ma puteti contacta pe pagina mea de coafuri: geaninabeautycorner.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Geanina Ruzsa

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea