Stil

#cum purtam o curea lata #curea lata #accesorii

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum purtam o curea lata

“Cate curele ai?” este o intrebare care-mi apare firesc in conversatiile din fata dulapurilor. Imi plac mult curelele si pentru ce reprezinta ele ca accesorii, dar mai ales pentru multele lor utilizari si beneficii in a structura o tinuta…

Pana acum mai mereu cand vorbeam despre curea, ma refeream la cele inguste sau cele medii, insa uitam de curelele late. Dar, ce bine ca exista cititoare care-ti reamintesc si iti dau impulsuri catre a scrie.

Purtam mai rar curele late, insa atunci cand o facem este bine sa fim mai cu bagare de seama decat in cazul celor subtiri, pentru ca ele ocupa o buna bucata din tors si talie, ori daca nu stim cum sa le plasam dam impresia ca suntem sugrumate sau, chiar, ca ne-am taiat corpul vizual in jumatate. Lungimea torsului si cureaua lata

Ca sa lamuresc un aspect de la bun inceput, curelele tip centura din elastic lat sunt un mare NU. Foarte rar sunt aspectuoase, insa principalul lor dezavantaj este ca nu poti controla cat se strang, cum este in cazul celor clasice cu gauri. De foarte multe ori impresia de sugrumat este data de o nefericita curea elastica. Eliminati-le din garderoba si faceti rost de unele clasice din piele.

Daca aveti un tors scurt este bine sa evitati curelele late plasate sus, in talia naturala, ele vor accentua disproportia “mancand” din tors si mai mult. Insa, puteti sa le puneti mai jos pe sold, tocmai pentru a alungi torsul si a echilibra silueta.

Pentru un tors lung si picioare scurte, regula de sus se aplica exact invers. Pentru a miscora torsul si a ridica talia, plasati cureaua lata sus, stransa, iar nu larga pe solduri pentru a taia corpul in doua si a face si mai vizibile picioarele scurte. Mereu, dar mereu cautam sa creeam impresia de picioare cat mai lungi si talie marcata, 2/3 din corp de la talie la picioare si 1/3 tors.

Daca aveti o silueta mar, rotunjoara, despre care explicam aici: Cum sa imbraci corect silueta mar, este bine sa evitati a va pune curea lata.

Iata cum sa porti cureaua lata in talie sau pe sold.

Sursa foto: Pinterest

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea