Stil

#tinuta de ocazie # rochii seara #tinuta de seara #clutch

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cateva reguli relaxate ale unei tinute de seara/ocazie

Orice eveniment este unic si ar trebui luat ca o provocare ludico-vestimentaro-sociala. Astfel, poate, ne scutim de anxietate, de calvarul comparatiilor cu altele, de frustrari, si ne gandim tinuta cu o minte deschisa, flexibila, care are capacitatea de a folosi hainele si accesoriile ca pe instrumente prin care ne exprimam…

De fiecare data cand vorbesc despre improvizarea unei tinute din ce ai in dulap sau ce gasesti prin magazine, doar termenul in sine “a improviza” sperie. Tocmai de aceea m-am gandit ca ar actiona ca un mecanism de securizant un set de reguli relaxate, cu limite in functie de stilul personal si circumstantele evenimentului. Asta inseamna ca daca ochiul, simtul si caracterul va spun ca le-ati putea incalca, redefiniti-le cat sa vi se potriveasca.

1. Stilettos negri, de lac sunt varianta cea mai sigura, chic, adorabila si adaptabila oricarei tinute de seara.

Sursa foto: pinterest.com

2. Cand vine vorba despe culori dincolo de clasicele Little Black Dresses, as zice sa va orientati si spre culorile care va fac sa va simtiti bine, care se potrivesc cu pigmentul vostru si cu parul, culoarea ochilor. O varianta spectaculoasa pot fi si culorile cu irizatii de piatra pretioasa: rubiniu, albastru safir, verde smarald, ametist, citrin (obtinute mai ales pe tafta).

Sursa foto: dresses8.com

3. Cu cat mai scurta rochia, cu atat mai acoperit decolteul.

4. Evita pantofii inchisi, daca rochia ta este foarte lunga, sandalele cu bareta, chiar open toe se potrivesc mai degraba.

5. Si tricotajele isi au locul uneori in tinutele de ocazie, nu, nu in cele formale, black-tie – white-tie, ci in cele personale, cocktailuri, garden parties. O jacheta din casmir cu aplicatii de paiete, cu lame, cu perle, cu broderii etc. se potriveste de minune peste o rochie eleganta. Ba, chiar, la petrecerile de iarna, fustele elegante sunt companioanele favorite ale puloverelor chic.

6. Daca te simti inconfortabila in a-ti dezgoli zona dintre decolteu si umeri, mai bine alege o rochie cu maneca, scurta, trei sferturi, lunga. Rar am vazut boleo-uri care sa arate bine, hai maxim salurile sunt acceptabile.

7. Clutch-urile pretioase, ca niste bijuterii sau cele funky, oricum cele care atrag atentia ridica mult valoarea unei tinute, pot capata statutul unei accesorii.

Sursa foto: giannaandcompany.blogspot.com

Sursa foto: fashionaddictedfoodies.com

8. Nu-ti fie teama sa indraznesti mai mult, sa incerci combinatii noi, tinute de seara din doua piese, balerini metalici in locul tocurilor, pantaloni in locul fustelor, costume de inspiratie masculina in locul rochiilor de seara, camasa alba cu o fusta lunga din tafta etc.

9. Senzuala, nu sexi! Un spate gol, un slit, transparentele, picioarele dezgolite si gatul acoperit pot fi considerate mult mai vizibile si pline de carisma, decat orice san care-ti sta sa iasa din rochie.

Sursa foto: pinterest.com

10. Implineste-ti visele de cotofana si foloseste-te de sclipici, pe vreo haina, in multele accesorii (cu care, da, chiar da, ai voie sa exagerezi), cu pantofii, clutch sau chiar in machiaj.

Sursa foto: charlottesweddings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda