Stil

#accesorii fusta midi #cum purtam fusta midi #fusta midi

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Fusta midi – manevra vestimentara de vara

Uniforma mea de zilele acestea este fusta midi, cu o lungime indecisa putin peste genunchi, uneori pana pe la jumatatea gambei, toc jos si un tricou, camasa sau un top lejer. “Nu stiu de ce nu arati ca o babuta imbracata asa?”, ma intreaba el de fiecare data, cand vede articolele disparate…

 

Fusta midi

L-am lamurit de ce-i place finalul, de ce e asa suprins de rezultat si va impartasesc si voua secretul: talia. Imi marchez mereu talia si astfel creez o silueta care aduce spre cea a anilor 50, cu un iz retro, chic, insa redefinita urban, contemporan. Chiar daca de foarte multe ori, fustele mele sunt culese de pe site-urile de vintage, din second hand-uri si da, chiar sunt ale bunicii.

Lungimea asta midi este poate cel mai vizibil revival al ultimilor ani. O purtau mai degraba bunicile noastre, nu mamele, care si-au trait perioada de glorie in fustele scurte, apoi in cele cu o palma deasupra genunchiului. Insa, poalele acestea misterioase, nici prea lungi, nici prea scurte, care lasa la vedere partea cea mai fragila, subtire si delicata a piciorului, m-au cucerit. Si nu doar pe mine, ci pe majoritatea pasionatelor de fashion si de experimente vintage alike, care abia asteptau sa le legifereze tendintele si podiumurile si sa nu mai calcam usor pe linia demodatelor sau excentricelor (depinde din ce unghi privesti).


Temerile noastre, ale tuturor, legate de fustele midi:

 Parca-mi taie din picioare! Par scunda…


Just, lungimea aceasta poate da impresia ca ai mai putini centimetri. Variabilele sunt silueta ta, forma hainelor, unde este plasata talia, cat de fine ai gleznele. Doamnelor si domnisoarelor cu o forma corporala subtire, zvelta, aproape baietoasa, longilina, cu sani mici, fustele sau rochiile de lungime aceasta nu le creeaza probleme. Ele vor arata destul de inalte si subtiri, chiar daca nu au o inaltime ametitoare, ci se invart in jurul lui 1,70 cm.


Apoi, purtate cu tocuri, chiar daca nu foarte inalte, tocuri sa fie, deja problema iese din discutie. Cel mai usor este sa castigi centimetri pierduti prin tivul rochiei, luandu-ti tocuri.

Daca totusi esti o activa, care merge mult cu bicicleta, cu mijloacele de transport in comun, pe jos, atunci iti doresti incaltari comode si sigur optezi pentru tenisi, balerini, sandale joase, oxfords etc., astfel, este musai sa-ti inalti talia. Ati vazut si voi, ca majoritatea fustelor midi au talie inalta, tocmai pentru ca optic noi marcam inceputul picioarelor acolo unde este definita talia.

Nu conteaza de unde incep picioarele in mod real, ci de unde arati tu prin marcarea taliei:

  •     baga tricoul, camasa, bluza, maieul in fusta
  •     pune curea, peste talia naturala a fustei, ori peste top, acolo unde ochiul iti spune ca ar trebui sa fie talia, ca silueta sa fie echilibrata
  •     imbraca un top scurt, a carui margine va marca vizual sfarsitul torsului si inceputul picioarelor (detalii: Proportii sau silueta pe verticala)
  •     daca porti un top lung peste fusta, atunci ai grija sa fie suficient de larg ca ansamblul creat sa dea impresia unei rochii trapez, fara talie marcata



Daca ai impresia ca fustele midi te ingrasa, incearca recomandarile mele astfel incat sa o poti purta si tu vara aceasta. 

Sursa foto: stylemestrauss.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea