Stil

#expert acasa.ro #Ana Maria Cornea #fashion designerul Ana Maria Cornea

Expertul Acasa.ro, fashion designerul Ana Maria Cornea

Expertul Acasa.ro, fashion designerul Ana Maria Cornea

Absolventa a Liceului de Arte din Brasov si a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia Design Vestimentar, Ana Maria Cornea este
pasionata in egala masura de design vestimentar si de pictura, creatoarea urmandu-si vocatia de la o varsta foarte frageda.

 

Detinatoare a numeroase premii nationale si autoarea unor expozitii de pictura si arta decorativa, Ana Maria a demonstrat o crestere continua in domeniul artistic. Chemarea sa catre frumos a determinat-o, in anul 2006, sa puna bazele brandului care ii poarta numele.

Dupa o perioada in care s-a facut remarcata ca unul dintre cei mai competitivi stilisti romani, avand colaborari meritorii cu artisti, persoane publice, reviste, show-uri TV si proiecte inedite, Ana Maria a revenit, anul acesta, pe scena designului vestimentar cu o prima colectie de primavara-vara, conceputa ca un tribut adus feminitatii absolute – "Intre Venus si Afrodita" si urmata de colectia toamna-iarna "Huntress and Seductress".

Tehnica sa a devenit o amprenta, iar viziunea sa, o inovație, prin maniera unica de a impleti domeniile in care exceleaza: pictura si design-ul vestimentar.

Colectia de toamna-iarna 2013/2014 semnata de Ana Maria Cornea este a doua cu care designerul roman a revenit la prima sa iubire, designul vestimentar. O descindere pe acelasi fir al feminitatii, inceputa inca din sezonul trecut, noua colectie duce mai departe declaratia de stil a creatoarei, impletind estetica designului cu lumea artei picturale care i-a influentat, in egala masura, parcursul.

Avand ca referinte artistice operele pictorului si graficianului ceh František Kupka, definite de pendularea intre abstract si realism, colectia reuneste 45 de modele care migreaza de la piese structurale la piese ultrafeminine, invaluite in componenta esentiala a eternului feminin: misterul. Trimiterile la feminitate sunt contrabalansate de mici insertii masculine, precum reverele ascutite, prezente pe mantouri, rochii, salopete si veste, dar si de taieturile adesea matematice.

Colectiile semnate de Ana Maria Cornea se adreseaza femeii urbane, puternice si independente, care este o seducatoare asumata, constienta de abilitatile ei de “vanator”.

Date de contact:

Ana Maria Cornea

Fashion Designer

E-mail: me@anamariacornea.com
Web: www.anamariacornea.com

Facebook: Ana-Maria-Cornea
 

Articole scrise de Ana Maria Cornea

  •  
  •  
Ana Maria Cornea