Stil

#geanta #palarie #must have #rochii #poseta #esarfa #accesorii rochii

Expertul Acasa.ro, designerul Iulia Dima: Top 5 piese vestimentare de nelipsit vara din garderoba

In fiecare anotimp, cateva piese vestimentare nu trebuie sa lipseasca din garderoba femeii care doreste sa capteze atentia celor din jur.\

1. Esarfa

Indiferent de anotimp, acest accesoriu vestimentar universal a trecut prin multe transformari de-a lungul timpului, atat ca element functional in garderoba, cat si ca unul cu care urmezi tendintele. Astazi, cele doua se imbina perfect!

In functie de tesatura, imprimeu sau cromatica, esarfa poate fi rustica, simpla sau sofisticata si eleganta. A fost preluata din folclorul popoarelor cu motivele specifice acestora: indian, din panza sau matase extrafina, vopsite prin procedeul cu ceara topita. Salurile de casmir orientale sunt la fel de apreciate ca si cele rusesti, londoneze sau pariziene.

Astazi, exista 50 de feluri de a purta o esarfa, incepand de la utilizarea ei in impletiturile din par, la gat, aranjate pe un umar, in talie asemeni unor centuri late sau fusta. Se pot purta chiar si ca rochie, fiind nevoie de doua esarfe diferite cromatic, innodate la un capat si date dupa gat spre fata, devenind o rochie cu spatele gol, fixata in talie cu o curea. Se poate purta si peste un maiou cu pantaloni scurti, depinde de curajul si imaginatia noastra!

Sursa foto: bespokenwhimsy.com

2. Ochelarii de soare

Erau folositi din diverse materiale si in scopuri dintre cele mai variate: in lupte înca de pe vremea imparatului roman Nero sau la asiatici, pentru a-si ascunde mimica fetei. Ulterior, s-a descoperit importanta lor si din punct de vedere medical. Istoria este lunga, insa la începutul secolului XX s-au popularizat ochelarii de soare cu lentile colorate, datorita vedetelor filmului mut care ii foloseau ca si protectie impotriva luminii puternice de la filmari.

Productia in masa a primilor ochelari de soare ieftini au aparut in 1929, in America, la compania Foster Grant. Functionalitatea ochelarilor este foarte clara: medicala, de protectie si estetica. Se poarta peste tot si in toate formele de rame si culori posibile.

Sursa foto: humus.dreamwidth.org

3. Palaria

Reprezinta modalitatea excelenta de protectie solara. Palaria a evoluat de la rolul ei strict functional pana la acela de a facilita aparitii extravagante prin preluarea elementelor din natura (pene, flori etc).

In familia regala, s-a exploatat acest accesoriu ca un obligatoriu insemn al elegantei. Diferiti designeri au reinterpretat acest accesoriu, de la Ascot pana la Philip Treacy, renumitul creator de palarii al vremurilor noastre.

Pentru vara, impodobirile extravagante ale palariilor se regasesc intr-o proportie mult mai mica cantitativ, in favoarea elementelor decorative ce dau un style fresh si dinamic perfect pentru zilele de vara. De la cea simpla pana la cea extravaganta, palaria se asociaza perfect cu ochelarii de soare.

Sursa foto: pheed.com

Sursa foto:

4. Rochii mini si maxi

Pe timp de vara, sunt de nelipsit din garderoba cele doua lungimi de rochii, simple sau accesorizate. Actualmente sunt nesfarsite variantele de printuri disponibile, de la cele clare, romantice sau geometrice, la cele psihedelice.

Cromatica este si ea variata, important este sa ne placa culoarea, sa ne stea bine! E cel mai important aspect cand vorbim de moda, in general!

Printurile miscorate sunt pentru toate categoriile de siluete, cele mari administrate pe suprafete mari sunt de evitat pentru siluetele rubensiene.

Daca nu sunteti prea incantate cu aceasta varianta, puteti alege tesaturile monocrome, accesorizate cu un detaliu potrivit: brosa, centura sau esarfa, ca centru de interes.

Sursa foto: iuliadima.com

Tesaturile naturale si vaporoase sunt mai indicate in sezonul cald, fiind prietenoase cu pielea si confortabile.

Lungimea rochitei, tipul de tesatura si printul decid intre diversele ocazii in care ea poate fi purtata.

5. Geanta, poseta

Hieroglifele egiptene ii reprezentau pe barbati purtand in jurul taliei genti confectionate din panza sau din piele, iar mult mai tarziu, in epoca medievala au devenit accesorii de mana pentru femei purtate la evenimentele speciale.

Astazi, poseta reprezinta cartea de vizita a unei femei purtandu-se in diverse forme si marimi.

Un adevarat obiect de studiu pentru designeri, functionala si decorativa, particularizand o tinuta fie ca este de dimensiune mica sau mare, cu detalii metalice sau nu, margele sau paiete, lanturi sau capse. Cel mai simplu este sa regasim o nuanta din culoarea posetei in tinuta noastra.

Sursa foto: blog.moonberry.com

Nu este obligatoriu sa fie de aceeasi culoare cu pantofii sau rochia, insa pentru a nu da gres in combinatia cromatica este necesar un sfat de la cineva priceput. Poseta poate deveni o pata de culoare pentru orice tinuta.

Iulia Dima

Fashion designer

iuliadima.com

facebook.com/IuliaDimaDesign

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Iulia_ Dima

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea