Stil

#costum de baie #pareo #accesorii costum de baie # rochie de plaja

Expertul Acasa.ro, designerul Iulia Dima: Costumul de baie perfect in functie de forma corpului

Costumul de baie era in urma cu 300 de ani confectionat din lana si cantarea cateva kilograme, insa de-a lungul timpului a devenit o piesa vestimentara controversata, suferind modificari majore, de la tesaturi pana la croiuri prin modificarea dimensiunilor costumului. Acesta a fost pana nu demult greu de purtat, era nevoie de o persoana plina de incredere si curajoasa, o serie de actrite importante de la Hollywood au luptat pentru  lejeritatea purtarii costumului de baie. Asa cum moda a creat o serie de celebritati, asa si ele la randul lor au sustinut-o.

Dupa 1925, zonele acoperite au inceput sa se restranga, asa incat acest “fashion item“a starnit adevarate lupte cu sistemul, fiind interzis prin anii '50, cand se vorbea despre el ca despre “bikini-bomba” ce a zdruncinat  societatea.



Imediat dupa, o putem aminti pe Marlyn Monroe in ”Something's Got To Give”, Ursula Andress sau Brigitte Bardot in “And God Created Woman” 1956. Este perioada in care actritele, prin cadrele in costum de baie, devin memorabile.

Dupa acest moment, ca urmare a impactului vizual, s-au inmultit imediat si fara aprobare noile costume de baie frantuzesti, fabricile fiind coplesite de numarul ridicat de comenzi de bikini ce au impanzit rapid Europa.

Mai tarziu, istoria a fost scrisa de  Halle Barry - “Die Another Day”, 2002, si de Angelina Jolie - in “Tomb Raider”, 2003.

Actualmente, oricat de modern, costumul trebuie sa fie si functional, si sa ne avantajeze estetic.

Cu ce asociem costumul de baie?

Este foarte important cand alegem un costum de baie sa tinem cont in primul rand de masura potrivita,  cat si de modelul tiparului. A se evita utilizarea unui bikini tip brazilian cand nu este cazul.

Persoanele care depasesc forma fusiforma a trupului trebuie sa evite dungile groase pe orizontala, grafica cu elemente supradimensionate si culorile foarte deschise, care maresc optic, desi nonculoarea alb este de preferat pentru ca reflecta razele de soare si nu le absoarbe asemeni negrului.

Este foarte comod si functional sa utilizam un pareo, preferabil din bumbac, pentru ca are un grad de respirabilitate mai mare, si se gaseste in diferite marimi. Jongland cu el, se poate obtine o perfecta rochie de plaja.

Este de preferat ca rochiile de plaja sa fie comode, mai largi si nu din tesaturi ce contin fibre sintetice, protejand astfel pielea care a fost supusa unui stres termic.
 
Costumul de baie de lux – acesta este potrivit pentru petreceri la  piscina. Un costum de baie intreg, cu palarie cu borul mare, ochelari de soare, esarfe  si chiar bijuterii sunt  perfecte pentru  aceste ocazii. Aceasta este singura situatie acceptata cand se poate folosi incaltaminte cu toc.

Se poate folosi si o rochie lejera cu transparente chiar, care, prin detaliile puternic accesorizate, poate fi potrivita in a doua parte a zilei, spre seara.

 

Reguli

In general, incaltamintea cu toc si  bijuteriile sunt de evitat la plaja, avantaj avand papucii Flip-Flop deosebit de comozi si disponibili intr-o varietate foarte mare.

Pentru un alt style lejer, rebel, cu aspect mai hippy, se pot purta cizme de vara, la care putem adauga o coafura rebela, ochelari de soare, esarfe si bluze gen ie, cat mai vaporoase.

Posetele de seara sunt  de evitat, se vor purta genti de plaja, cat mai asortate cromatic.

Detaliile, extrem de importante

Materialele costumelor de baie erau la inceput destul de groase, se uscau greu.

Astazi sunt din ce in mai usoare si chiar rezistente la apa, ideale tehnologic pentru un costum de baie. Materialele sunt in asa fel create incat asamblarea lor se face prin lipire la ultrasunete, eliminand cusaturile, desi, de multe ori, un detaliu interesant de cusaturi poate da viata unui costum de baie.

Detaliile, elementele decorative cat mai lucrate, fronseurile, accesoriile cat mai stralucitoare sunt perfect potrivite pentru un costum cu stil.

Sunt foarte utilizate paietele, care au un aspect de ud si arata foarte bine. Paleta cromatica este deosebit de variata… se poarta TOT! Conditia este ca acel costum sa nu fie decolorat de razele soarelui sau sa prezinte urme de deteriorare de timp.

In concluzie, orice purtam, trebuie sa purtam cu incredere si sa stim sa apelam la trucuri care ne scot in evidenta calitatile fizice, ne prezinta un ansamblu placut vizual atat noua, cat si celor din jur.

Iulia Dima

Fashion designer

iuliadima.com

facebook.com/IuliaDimaDesign
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Iulia_ Dima