Stil

#tocuri # pantofi dama #pantofi de tango #piele naturala #pantofi barbati

Expertul Acasa.ro, designerul Dumitru Mihaica: Pantofii de tango, rasfat pentru serile in acorduri pasionale

Tangoul este cu siguranta cea mai buna “marfa de export” a Argentinei, adus de calatorii pasionati tocmai in Europa. Astazi, dansul nu mai este rezervat exlusiv profesionistilor, ci a devenit o metoda de a scapa de stres, dar si de a te refugia dintr-o realitate banala, macinata de preocupari superficiale. Femei si barbati de toate varstele, tot mai multi romani ajung serile in cate o sala, mai mica sau mai mare, de unde se aude vocea inconfundabila a tangoului. Insa dansatorii cu ceva experienta va vor spune ca pasii de tango au nevoie de pantofii potriviti, fiind chiar mai importanti decat vestimentatia. Dar ce inseamna o pereche de pantofi adecvati?

Comoditatea este pe primul loc in acest caz, atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Doamnele sau domnisoarele care s-au indragostit de acest stil stiu ca tocurile, de obicei subtiri, nu trebuie sa fie foarte inalte, pentru ca partenerii trebuie sa poata conduce, in timpul unei “milonga”, dansatoare plastice, stapane in totalitate pe miscarile lor.

Pentru ca in Europa tangoul este pastrat cu pretiozitate in interior, pantofii de dans si cei de strada au cateva diferente semnificative. De exemplu, talpa pantofilor de tango, la partenerii de ambele sexe, este moale, acoperita cu o piele fina, dar nu lucioasa, astfel incat sa nu alunece pe podelele lustruite.

 

Totul trebuie sa fie cat mai aproape de perfectiune la pantofii de tango: curelusa care trece peste glezna trebuie sa sustina piciorul, dar sa nu-l asfixieze, pielea trebuie sa fie moale, altfel degetele din fata vor fi captive in pantof.

Daca planuiti sa va apucati de tango, nu uitati cel mai bun sfat si in cazul pantofilor de strada: alegeti pielea naturala. Mai ales ca, in timpul dansului, picioarele sunt mult mai solicitate decat dupa o plimbare pe jos.

Trecand de detaliile tehnice, pe care dansatorii ajung sa le simta pe propria piele, ce atrage cu adevarat la o pereche de astfel de pantofi este combinatia de culori, dar si faptul ca modelul este intotdeauna chic.

Chiar daca se foloseste piele lucioasa cu mai multa generozitate, precum si nuante intense, o pereche de pantofi de tango nu va fi niciodata stridenta – pe ring, in luminile uneori nu foarte puternice si in acordurile pasionale, putina stralucire nu strica.

Dumitru Mihaica

Designer

Telefon 0720.400.994

Email: contact@monoshoes.ro

Site web: //monoshoes.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dumitru Mihaica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea