Stil

#indreptat par #incretit par #sampon hidratant

Expertul Acasa.ro, Alina Cotta: Cum sa indrepti sau sa-ti incretesti parul in mod natural

Este lesne de stiut ca fiecare dintre noi avem zile cand ne dorim sa schimbam ceva la parul nostru, la modul in care se asaza el in mod natural, sa aiba un aspect diferit decat cel cu care suntem deja obisnuite. De cate ori nu te-ai uitat in oglinda si te-ai saturat sa vezi acelasi par drept si fara volum sau, la polul opus, eternul par cret, cu onduleuri nedefinite sau pur si simplu un par fara nici o forma? Dar in acelasi timp, nici nu vrei sa il agresezi in mod frecvent cu placa sau cu ondulatorul pentru ca esti constienta ca, in timp, acestea iti pot afecta sanatatea parului.

Acum ai la indemana cateva trucuri simple si usor de pus in practica pentru a avea aspectul dorit al parului, fara a atenta deloc la sanatatea lui.

Daca iti doresti un par drept in mod natural, este important sa acorzi o deosebita atentie intai spalarii si hidratarii lui. Incearca sa iti pregatesti singura acasa o solutie magica, amestecand o ceasca de lapte de cocos cu zeama de la o jumatate de lime, si solutia astfel obtinuta pune-o la frigider pentru o ora, urmand sa o aplici apoi, atat pe scalp, cat si pe toata lungimea parului.

Pentru a potenta efectul, incalzeste un prosop din bumbac atat de mult cat se poate si infasoara parul pentru 30 minute, dupa care il poti spala cu un sampon hidratant si o masca la fel de hidratanta.

Pentru uscat ai nevoie de un ser special pentru indreptat parul, o perie mare plata sau o perie dubla tip cleste, un foen si putin timp la dispozitie pentru a iesi totul perfect.

Aplica serul pe lungimi si piaptana bine parul dinspre radacina spre lungimi. Imparte parul in fasii mai subtiri si, tinand foenul intr-o mana si peria plata in alta, incearca sa iti perii parul astfel incat aerul cald al feonului sa urmeze linia periajului. Fa asta pana cand parul este complet uscat. La sfarsit poti aplica un ser pentru varfuri.

 

 

 

Daca iti doresti un par ondulat in mod natural, neaparat trebuie sa folosesti un sampon pentru volum sau de curatare care sa nu iti ingreuneze deloc firul de par.

Pe parul spalat, tapotat cu prosopul in prealabil, aplica o spuma pentru volum sau o crema pentru definirea buclelor, dupa care iti propun doua metode simple prin care poti sa iti ondulezi parul, in functie de forma finala pe care o doresti.

Pentru onduleuri bine definite, stranse, ai nevoie de un set de rulouri de burete, sau celebrele ,,Moate" cum se mai numesc, pe care, odata ce ai impartit parul in sectiuni, le rulezi incepand de la varfuri pana la radacina. E o metoda amuzanta pentru ca te poti juca si cu directia onduleurilor.

Pentru onduleuri tip valuri, spirala, imparte parul in patru sectiuni egale, iar apoi fiecare sectiune o imparti in doua. Incepe sa faci spirale din cele doua parti ale unei sectiuni, prin invartirea lor succesiva, dupa care la capat prinzi cu un elastic.

In ambele situatii e important sa desfaci parul abia dupa una-doua ore sau in momentul in care parul s-a uscat complet.

Date de contact:

Alina Cotta

hairstylist

Site: alinacotta.ro

facebook.com/AlinaCottaHairstyle

Telefon: 0749 249 785

E-mail: alina@alinacotta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Alina Cotta

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea