Stil

#tinuta lejera Craciun #vestimentatie Craciun #rochie Craciun #tinuta craciun

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: E cazul sa ne imbracam „special” de Craciun?

Rochii din paiete stralucitoare, bluze din cel mai vaporos voal, tocuri inalte, bijuteriile pastrate pentru o ocazie speciala, coafuri elaborate, machiaj aplicat de o profesionista la salon… Atatea cheltuieli, artificii, planificari din simplul motiv ca este „de bon ton” sa porti o tinuta mai eleganta ca de obicei pentru seara de Craciun.

Viata, in ridicolul si dragalasenia ei, mi-a demonstrat ca lumea este impartita in doua tabere, care se situeaza pe paliere opuse ale acestui subiect.

De o parte sunt cei care iubesc spiritul festiv si care sunt convinsi ca seara de Craciun trebuie intampinata in straie de sarbatoare. Entuziasmul lor are ceva copilaresc, poate de asta nici nu se dau in laturi de la a purta desene tematice (fulgi, reni, braduti, spiridusi), imprimeuri si culori de sezon (verde asortat cu rosu, carouri scotiene), bijuterii cu aceleasi motive hibernale samd. Ii numesc pe acestia „tabara pro-paiete”. De cealalalta parte, sunt cei pentru care ziua si seara de Craciun sunt doar ocazii de a te simti bine alaturi de familie, iar confortul e cuvantul-cheie. Asa ca perechea de jeansi purtata in restul anului e in regula…

Sunt doua puncte de vedere antagonice. Nu stiu in ce tabara va situati voi, dar lucrurile stau cam asa…

Contra-argumentele

„Ai fi putut face un efort!” Nici n-ati inchis bine usa casei, ca deja auziti vocea mamei, matusii sau bunicii criticandu-va „tinuta”. Care, dupa parerea lor, numai „tinuta” nu e. Dupa o zi intreaga de munca, doua ore de stat in trafic in birou-casa-casa mamei si inca alte cateva ore petrecute anterior prin magazine pentru cadouri, trebuie spus ca cheful tau de a te infrumuseta si bibili in fata oglinzii si de a sta pe tocuri, doar pentru sarmale, friptura de porc si glumele nesarate ale unchiului Gelu este sub zero. Cand celelalte se sprayeaza cu glitter in decolteu, tu iti doresti sa iti desfaci un nasture la jeansi sau sa fii purtat o fusta cu betelia eleastica…

Desi criza ta adolescentina s-a incheiat de ceva vreme, sa te imbraci special pentru un simplu pranz sau cina iti cere prea mult efort. Oricum, familia ar fi placut surprinsa sa te vada si altfel imbracata decat in aceiasi jeansi negri obositi si acelasi pulover de culoare incerta, tinuta ta atat de comoda, reconfortanta si banala. Stii ca pentru ei conteaza prezenta ta, nu cum ai ales sa te imbraci.

Daca faci parte dintre cei care merg la slujba din noaptea de Craciun, stii ca in biserica e frig si inghesuiala. Atunci ce rost are sa imbraci fusta din piele, botinele elegante, ciorapii fini? Nu vrei sa te intorci acasa racita, cu firul dus la dres si fara pofta de a aprecia bucatele intinse pe masa.

Ai optiunea fie de a imbraca puloverul cu spiridusi si becuri primit de la verisoara ta in 1995, fie jeansii cu talie joasa purtati in facultate si care inca te incap (mandrie maxima!). Dar stii ca vei arata la fel de bine si intr-un jeans bleumarin si o camasa alba, aproape ca atunci cand mergi la birou.

Iti este absolut indiferent daca petreci Craciunul intr-o pijama din flanela, in costum de ski sau intr-o rochie neagra si incaltata cu escarpeni. Ce te intereseaza e sa eviti bataile spontane cu bulgari de zapada.

Descopera si motivele pentru care sa optezi pentru o tinuta speciala de Craciun. 

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea