IT

# valve #SteamOS #Steam Machines #Steam Controller #descarcare SteamOS

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Incepand de astazi, 13 decembrie,  SteamOS va putea fi descarcat si instalat pe computere, care astfel vor deveni Steam Machines.

Asa cum anunta acum doua luni si jumatate, Valve a reusit sa se tina de cuvant in privinta tuturor celor 3 promisiuni facute fanilor, respectiv lansarea prototipului Steam Machine, a companionului sau, Steam Controller, iar incepand de astazi, si a sistemului de operare SteamOS. Steam Machine si Steam Controller vor fi trimise celor 300 de fani care au fost alesi la intamplare pentru a le testa. Participantii la campania de teste vor avea o insigna atasata contului lor de Steam pentru ca jurnalistii si cei interesati de progresele si comportamentul „in productie” al acestor echipamente sa poata sa-i contacteze.

Valve a luat decizia de a iesi pe piata in acest mod atunci cand, odata cu deschiderea spre Linux, a constatat ca pentru a crea un mediu Steam pentru Linux era nevoie de tot atata investitie ca si in cazul in care ar fi decis sa-si creeze propriul sistem de operare, pentru care primii pasi oricum erau facuti prin aplicatia Steam cu care fanii jocurilor de la Valve se conectau la serverele de joc. Incepand din septembrie, compania a initiat campanii de promovare a celor trei produse, care au popularizat extrem de mult initiativa.

Pentru acei fani care nu au avut insa norocul de a fi alesi pentru includerea in grupul de testare a echipamentelor, ramane valabila cea de-a treia promisiune a companiei, si anume sistemul de operare SteamOS, care poate fi descarcat incepand de astazi si care le va transforma computerul intr-o Steam Machine. Cu toate acestea, Valve avertizeaza: „daca nu esti un hacker Linux, iti recomandam sa astepti pana in 2014 ca sa-l testezi”.

Acest avertisment sugereaza ca sistemul de operare nu este tocmai stabil, necesitand probabil compilari manuale pentru instalare. Din pacate, nici Steam Controller-ele nu vor fi disponibile pe piata pentru o vreme, ceea ce inseamna ca impatimitii Valve mai au ceva de asteptat pana cand experienta de living room gaming pe care compania o trambiteaza deja de ceva vreme sa si ajunga in living room.

Valve a promis ca va anunta programul de punere in vanzare a celor trio-ului Steam la CES, intr-o conferinta de presa ce va fi tinuta pe 6 ianuarie.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea