IT

#prezentare # specialist IT&C #Ovidiu Leonte

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

De douazeci si ceva de ani incoace, lumea noastra a inceput sa fie invadata de tot felul de articole electronice – denumite generic gadget-uri – iar adoptia lor a devenit atat de ampla si de categorica, incat ne modifica viata pana in cele mai intime fibre.

Facand parte din generatia care a lua viata in piept imediat dupa 1989, m-am lovit destul de curand de domeniul informaticii. La vremea respectiva,  chiar si ideea era prea putin raspandita, asa incat nu am urmat studii in domeniu. Dar fiind genul de persoana care accepta provocarile, pentru ca „daca cineva poate, pot si eu”, cum imi place sa spun, am ajuns sa aprofundez anumite lucruri din aceasta arie, care si-a dezvalui de curand vastitatea. Tot ce am invatat am invatat mai mult sau mai putin din experienta si sunt sigur ca sunt multi cei care inteleg ce vreau sa spun. Sunt ceea ce se numeste „autodidact”.

Citesc blog-uri, carti, reviste de specialitate, tot ce poate sa-mi aduca informatie suplimentara. Dar la un moment dat am observat lipsa unui flux continuu de stiri din domeniul IT in limba romana. Din dorinta de a acoperi aceasta trebuinta (dar fara nicio pretentie de a o face la modul exhaustiv), am initiat, impreuna cu firma cu care am colaborat 5 ani, proiectul itpc.ro. Articolele de pe acest site acopera multe zone din sfera IT, de la hardware si software la standarde noi in retelistica si pana la procese pe probleme de copyright.

Tehnologiile noi, problemele pe care le ridica, rezolvarile propuse, toate acestea m-au fascinat si continua sa ma fascineze. Ma intereseaza tot ce este gadget, simt nevoia sa studiez, sa pun mana, sa probez eu insumi si apoi sa-mi compar parerile cu ale altora. Tehnologia, in general, este atat de implicata in viata tuturor, de la micro pana la macroentitati, incat deja exista un sistem juridic aparte care trateaza aspectele legate de acestea. Acesta este o alta zona extrem de interesanta, unde curiozitatea m-a impins sa fac cateva prospectiuni.

In Romania, dupa cum spuneam, domeniul IT este destul de putin tratat pe internet – ironic, as putea spune – dar sper ca pe viitor discutiile pe marginea lui sa sporeasca, atingand ponderea pe care consider eu ca o merita.

Articole scrise de Ovidiu Leonte

  •  
  •  
Ovidiu Leonte