IT

#blog #wordpress #Tumblr #importare

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum sa importi blogul Tumblr in WordPress

Premisele pe care le-a creat achizitionarea Tumblr de catre Yahoo la pretul de 1,1 miliarde de dolari ar putea duce la decizia multora dintre proprietarii celor peste 100 de milioane de bloguri gazduite pe aceasta platforma de a si le muta intr-o alta platforma, precum WordPress. Tinand cont de evolutia extrem de scazuta a Yahoo pe piata mediilor sociale, promisiunea Marissei Mayer, CEO al Yahoo, cum ca „Yahoo nu o va da in bara” nu pare sa convinga pe multi. Drept dovada, Matt Mullenweg, fondatorul si dezvoltatorul platformei WordPress, a anuntat ca numarul importurilor de bloguri din Tumblr in WordPress a crescut de la 400-600 pe ora la 72.000.

Daca aveti un blog - sau mai multe - pe platforma Tumblr si doriti sa le migrati pe WordPress, iata cum se face acest lucru:

Cum sa importati blogul Tumblr intr-un blog WordPress

Pentru a migra contentul blogului catre WordPress, va trebui sa intrati in Panoul de control (Dashboard) propriu de la WordPress (fie intrand direct pe adresa blogului adresablog.WordPress.com/wp-admin, fie in contul de WordPress WordPress.com/#!/my-blogs/ si de acolo alegeti blogul dorit sau creati altul nou), sa dati click pe Utilitare (Tools) din tabloul de navigare din stanga, apoi sa selectati a doua optiune, Preia (Import). Pe urmatoarea pagina, va trebui sa alegeti platforma de blogging de pe care doriti sa faceti migrarea, in acest caz Tumblr. Odata selectata aceasta optiune, un buton „Connect to Tumblr to begin” va aparea (chiar daca limba interfetei este romana). Dati click pe el si acordati aplicatiei WordPress drepturi de citire-scriere a contului de pe Tumblr prin apasarea butonului Allow.

Pagina catre care veti fi directionati este Panoul de control WordPress, sectiunea Utilitare. Aici vor fi toate blogurile Tumblr la care erati conectat in momentul in care ati dat click pe butonul Allow. In dreapta veti vedea butonul Import this blog corespunzator fiecarui blog Tumblr. Daca apar probleme aveti optiunea de a da click pe butonul Clear account information din partea de jos a paginii. Acest lucru va reseta importer-ul. Dupa selectarea blogului, procesul de importare va dura in functie de marimea acestuia. In partea dreapta a paginii exista coloana Action/Status care va avea statusul „In Progress” pe perioada cat procesul este in desfasurare. Importul va fi finalizat cand statusul se va schimba in „Finished!”.

Daca apar probleme, daca importul dureaza prea mult sau nu s-a facut complet, va trebui reluat procesul de import de la inceput.

Lista platformelor de import de bloguri in platforma WordPress este urmatoarea:

Blogger - Preia articole, comentarii si utilizatori dintr-un blog Blogger.

Israblog - Importa articole, comentarii si atasamente dintr-un fisier de backup Israblog

LiveJournal - Preia articole din LiveJournal folosind API-ul lor.

Movable Type si TypePad - Preia articole si comentarii dintr-un blog Movable Type sau TypePad

Posterous - Importa articole, comentarii, imagini, fisiere video si categorii dintr-un fisier de backup Posterous exportat anterior.

Storylane - Importa articole dintr-un fisier de backup Storylane.

Tumblr - Importa articolele dintr-un blog Tumblr in propriul vostru blog WordPress.com.

WordPress - Preia posturi, pagini, comentarii, campuri speciale, categorii, si etichete dintr-un fisier de export WordPress.

Yahoo! 360 - Importa articole si comentarii dintr-un blog Yahoo! 360.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea