IT

#back-up #recuperare date computer #BackupRun #R1Soft

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Ce sa faci si cat te costa sa nu-ti pierzi datele stocate pe server

Nu sunt multe ocaziile in viata unui om cand acesta va plange. Nunta fiicei sale, eventual absolvirea facultatii de catre fiul sau..., dar una dintre ocaziile garantate cand il vei vedea cu lacrimi in ochi (si de aceasta data de furie si frustrare, nu de fericire), va fi atunci cand serverul care tine intreaga lui afacere online va cadea.

Un om intr-o asemenea situatie ar face aproape orice pentru a-si recupera datele de pe server si pentru a-l repune in productie. Dar pentru ca repunerea in productie sa poata avea loc, sunt mai multe de facut inainte de dezastru si mai putin dupa.

Pe cine te poti baza cand iti pierzi datele

Evident, aici ma refer la back-up, care in domeniu IT are cel putin tot atata valoare cat are in finante asigurarea. Unul dintre cele mai apreciate produse de back-up este cel de la de BBS Technologies, Inc. (companie cunoscuta ca Idera) oferit prin divizia R1Soft, care a fost achizitionata in Decembrie 2007.

Produsul pe care aceasta companie il ofera este din zona Continuous Data Protection si recuperare date in caz de dezastru, pentru servere care ruleaza atat cu Linux cat si cu Windows. Faptul ca inca de la infiintare, compania s-a axat doar pe aceste doua sisteme de operare si doar pe acest tip de serviciu, a facut din R1Soft unul dintre cele mai specializate produse software de backup, care poate determina ce blocuri de date trebuie copiate inainte de a incepe operatiunea de backup. Acest lucru reduce timpul de backup de la cateva ore, la doar cateva minute, chiar si pe echipamente cu volum considerabil de date.

Printre companiile care ofera acest serviciu in Romania se numara MxHost si BackupRun.

MxHost ofera solutia de backup in cadrul altor pachete, cum ar fi pachetele de gazduire web, gazduire reseller si servere VPS pe tehnologie OpenVZ.

Serviciul oferit de MxHost are cateva caracteristici extrem de importante:

  • Backup automat al serverului (asigurarea in mod continuu a backup-ului tuturor serverelor pe care este activat acest serviciu).

  • Backup incremental (se creeaza initial un backup complet al serverului, urmand ca la urmatoarele rulari ale software-ului sa se copieze doar acele fisiere care au fost modificate sau adaugate de la ultima sincronizare).

  • Conexiune criptata (pentru ca protectia datelor sa nu fie afectata in timpul transferului, datele sunt criptate cu cheia oferita chiar de R1Soft).

  • Posibilitatea restaurarii unui singur fisier sau director (R1Soft permite restaurarea unui singur fisier sau director, astfel ca, in cazul in care apare o astfel de problema sa nu fie necesara restaurarea intregii imagini a serverului).

Cat te costa serviciul de backup?

  • Preturile acestui serviciu sunt:
  • Cost licenta interna agent R1Soft: 10 euro (include un spatiu de 50GB stocare)
  • Cost spatiu suplimentar: 1 euro / 10 GB spatiu
  • Cost licenta agent MYSQL: 10 euro
  • Cost licenta externa agent R1Soft: 15 euro (configurat pe serverele clientului)

BackupRun ofera acest serviciu independent de alte produse, compania fiind specializata in mod exclusiv pe acest produs.

Alte avantaje

Oferind in general aceleasi caracteristici ale serviciului ca si MxHost (Backup automat al serverului, Backup incremental, Conexiune criptata si Posibilitatea restaurarii unui singur fisier sau director), BackupRun pastreaza pana la 180 de copii ale serverului original. In plus, echipa tehnica ofera mentenanta 24 de ore din 24 pentru clientii companiei, iar datele sunt salvate in 4 Data Centere din Europa si SUA, fiecare dintre acestea beneficiind de conexiune Gigabit.

Ceea ce este inedit la oferta celor de la BackupRun este faptul ca echipa tehnica a creat un script care asista la instalarea solutiei de backup R1Soft pe serverul clientului in doar cateva minute. Astfel au fost eliminate problemele legate de complexitatea software-ului, pentru a carui deployment sunt necesare cunostinte de specialitate.

Oferta companiei este valabila atat pentru VPS-uri, cat si pentru servere dedicate, preturile practicate fiind de 1,95 euro/luna pentru VPS, care include 25 GB spatiu de stocare si 4,95 euro/luna pentru server dedicat. Pachetele includ backup integral la fiecare ora, integrare gratuita MySQL cPanel, MSSQL si Exchange, iar costul unui GB de spatiu suplimentar este de 0,04 euro.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea