Sanatate

# remedii helicobacter # tratament helicobacter #helicobacter pylori

Infectia cu Helicobacter pylori: Remedii naturale care te ajuta sa o tratezi

In ciuda faptului ca este una dintre cele mai frecvente infectii, Helicobacter pylori nu prezinta simptome specifice la inceput, de aceea este dificil de diagnosticat.

Stomacul uman poate contine unele bacterii care daunează sanatații si, in unele cazuri, pot pune viata in pericol. Helicobacter pylori (H. pylori) este una dintre ele. Desi in unele cazuri ramane in organism fara a manifesta simptome, de multe ori poate provoca boli stomacale cu dureri intense si rezistente la unele antibiotice.

Astfel, daca ai dureri de stomac frecvente, varsaturi sau diaree,Principalul motiv pentru disconfortul tau ar putea fi prezenta bacteriei Helicobacter pylori in corp. Aceasta bacterie se gaseste in mucoasa stomacului, dauneaza stomacului si tesutului duodenal si provoaca inflamatii.

 

Studiile stiintifice sustin ca 50% din populatia lumii sufera de boli de stomac datorate bacteriei H. pylori, ceea ce o face cea mai frecventa infectie la om.

Cum este transmis Helicobacter Pylori?

Desi originea Helicobacter pylori nu este inca determinata, posibilele căi de transmitere de la o persoană infectată la alta sunt saliva, materiile fecale si instrumentele medicale infectate cu aceasta. Persoanele infectate pot avea bacteriile in placa dentara, astfel incat acestea sa fie transmise prin saliva atunci cand intra in contact cu oamenii sanatosși.

Se gaseste si in materiile fecale si, daca igiena nu este una coresspunzatoae, poate contamina alimente si apa pentru consumul uman. De aceea se recomanda intotdeauna spalarea alimentelor si filtrarea apei.

Instrumentele medicale, cum ar fi tuburile nasogastrice infectate, sunt, de asemenea, un transport pentru bacterii.

 

Printre problemele pe care H. pylori le poate provoca sunt:

  Digestie precara

  Gastrita cronica

  Ulcere peptice duodenale si gastrice

  Cancer gastric

  Limfom gastric

Remedii naturale pentru tratatea infectiei cu Helicobacter Pylori:

 

Exista mai multe remedii pe baza de plante care pot fi folosite pentru combaterea infectiilor cauzate de H. pylori. Desi depinde de gradul de infectie, aceste preparate pot determina ameliorarea simptomelor si disparitia bacteriilor:

1. Infuzie de ghimbir

Ghimbirul este o planta excelenta, recomandata pentru tratarea stomacului, cum ar fi gastrita. Infuzia de ghimbir este antiinflamatoare, antioxidanta, bactericida si, in plus, este un antiacid bun.

Ingrediente

    2 cesti de apa (500 ml)

    2 linguri de ghimbir, taiat îin bucati mici (30 g)

Preparare

    Se fierbe jumatate de litru de apa si se adauga bucatile de ghimbir.

    Lasa-l pe foc timp de cateva minute, apoi lasa infuzia sa se odihneasca.

   Poti sa o consumi de trei ori pe zi.

2. Infuzie de rozmarin

Rozmarinul este o planta aromatică care are proprietati medicinale. Infuziile de rozmarin sunt foarte bune pentru a trata problemele digestive, deoarece amelioreaza digestia, reduc constipatia si elimina gazele.

Ingrediente

    2 cesti de apa (500 ml)

    2 linguri de frunze de rozmarin (30 g)

Preparare

    Se fierbe apa intr-o oala si, cand atinge punctul de fierbere, se adauga frunzele de rozmarin.

     Las-o pe foc timp de 4 minute, scoate frunzele si ia infuzia.

 

 


 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea