Sanatate

#masaj #circulatie sangvina #masaj suedez #autovindecare #echilibrare energetica

Expertul Acasa.ro, Radu Buculea, kinetoterapeut: Masajul suedez ajuta organismul sa se autovindece

Masajul suedez, cunoscut si sub denumirea de masaj somatic, este considerat una dintre cele mai vechi terapii, fiind constituit dintr-o prelucrare metodica normala a partilor moi ale corpului in scop fiziologic sau curativ-profilactic. Tehnicile de masaj clasic suedez sau masaj limfatic practicate cu maiestrie au efecte benefice asupra sanatatii, conditiei fizice si aspectului general al corpului persoanelor de orice varsta.

Printr-un masaj adecvat si efectuat cu competenta sunt stimulate majoritatea organelor si functiile acestora (pielea, muschii, tendoanele si cartilagiile, nervii si glandele endocrine).

Datorita circulatiei sporite a sangelui, limfei si influxului nervos se obtine o revigorare permanenta a intregului organism, se amelioreaza majoritatea articulatiilor si ligamentelor, este stimulat metabolismul si se amplifica eliminarea toxinelor din corp.

Atat masajul, cat si alte tehnici terapeutice (Reiki, sisteme energetice de vindecare) fac posibila obtinerea unor rezultate deosebite, prin activarea abilitatii corpului de a se autovindeca. Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extind si la aspectele emotionale si cognitive ale persoanei tratate. Masajul se adreseaza intregului corp, ajuta la deblocarea anumitor centri energetici, la echilibrarea, revitalizarea si relaxarea intregului corp.

Masajul reduce durata convalescentei, indiferent cat de veche sau recenta este afectiunea, aduce un plus de energie si o stare generala de bine. In completarea masajului se recomanda a se consuma alimente sanatoase, miscare si o gandire pozitiva.

Tehnici folosite

Masajul este o metoda terapeutica, ce consta intr-o suita de prelucrari manuale (mangaiere/efleuraj, frictiune, framantare, tapotament/batere, vibratie) ce se efectueaza pe suprafata corpului, pe o anumita regiune, in functie si de starea generala a pacientului. Se executa prin miscari lente si delicate, neinvazive, dar extrem de puternice pentru regenerarea organismului uman



Indicatii:

  • aparat locomotor: nevralgii si neuromialgii (reumatismale, neurologice, posttraumatice, psihogene), afectiuni articulare, miozite, miofasciite, miogeloze, celulite, nevrite si polinevrite, retractii musculotendinoase, contracturi musculare, hipotrofii si atrofii musculare de diferite cauze.
  • aparat cardiovascular: staze venoase si limfatice, cu edeme circulatorii periferice, ischemii vasculare periferice in stadii functionale, incipiente, hipertensiuni arteriale in stadii functionale si alte afectiuni si suferinte periferice sau centrale.
  • sistem neuro-psihic: nevroza astenica, spasmofilii, tetanii cronice, distonii neurovegetative etc.
  • afectiuni metabolice: obezitate, diabet, guta.
  • afectiuni din sfera ginecologica hipotrofii si dezaxari ale uterului, ptoze, aderente, inflamatii cronice.
  • afectiuni pediatrice: anemii diverse, rahitism, sindroame hipoanabolice de diferite cauze.
  • afectiuni geriatrice: atrofii si hipotrofii de varsta, renormalizarea metabolismului diminuat, dupa explorari paraclinice permisive.

 


Contraindicatii:
  • boli incurabile, neoplazii (cancere), boli psihice, afectiuni cutanate (boli de piele) de tip parazitar, infectios, inflamator, exematos, eruptiv, plagi posttraumatice, fragilitate capilara, afectiuni ale articulatiilor osoase si osteoarticulare, a muschilor sau tendoanelor, tromboflebite sau flebotromboze.
  • afectiuni acute febrile, tuberculoza pulmonara, suferinte pulmonare acute, angina pectorala, infarct miocardic, insuficienta cardiaca, anevrisme, embolii, hipertensiune, ateroscleroza coronariana, cerebrala, renala, intestinala, afectiuni acute ale tubului digestiv: gastrice, intestinale, hepatice, pancreatice, hemoragie, stare febrila, oboseala marcata, debilitate severa, igiena corporala precara, masaj imediat dupa masa sau nehidratarea dupa masaj.


Date de contact:

Radu Stefan Buculea

Kinetoterapeut

Instructor Fitness

Tehnician Maseur

E-mail: radubuculea@yahoo.com

Web: radubuculea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Radu Buculea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea