Sanatate

#dieta perfecta #cura de slabit #stil de viata

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Dieta perfecta

La fiecare pas gasim solutii pentru a scapa de kilogramele in plus. Fie ca vorbim despre reviste,  ziare sau internet, peste tot ne sunt prezentate diete noi si miraculoase care ne ajuta sa slabim fara efort. Mai mult decat atat - ceaiuri, pastille care subtiaza talia sunt la indemana la tot pasul.. Intrebarea sta pe buzele tuturor: care este cea mai buna metoda de slabit?

 

Raspunsul ar fi nici unul dintre cele prezentate mai sus. Orice dieta care are rezultate imediate nu este recomandata. Cu cat slabim mai repede si mai mult, cu atat suntem pasibili de dereglari serioase in organism, iar kilogramele se intorc de multe ori in numar mai mare .

Secretul dietei perfecte e sa nu avem o dieta. Adica trebuie sa adoptam un stil de viata sanatos, combinat cu sport. Nu trebuie exclusa nici o grupa alimentara din meniul nostru (desi unele diete in trend sunt celebre pentru acest lucru) doar ca trebuie sa combinam alimentele intr-un mod sanatos si sa le consumam in functie de activitatile noastre zilnice.

 

Consumati carne slaba, vegetale crude, fructe, totul cu moderatie. Ce e important e sa nu facem foamea si sa nu sarim peste mese. Idealul unei zile este format din trei mese principale si doua gustari.

 

Sportul este, de asemenea, un factor important pentru ca, pe langa faptul ca ne ajuta sa slabim intr-un mod armonios, este benefic sanatatii noastre.

Ar trebui sa slabim pana la un kilogram pe saptamana. Chiar daca, pe langa rezultatele spectaculoase ale dietelor la moda, stilul de viata este mai modest din acest punct de vedere, iar termen lung se vad beneficiile.

Lupta cu kilogramele nu este usoara. Pentru a avea rezultate bune este nevoie de multa disciplina, seriozitate si rigurozitate in dieta si in stilul de viata, dar, odata ce apar rezultatele, ne vom da seama ca toate sacrificiile au meritat . Este important de stiut ca dieta si obiceiurile zilnice ne dicteaza starea sanatatii.

Date de contact: 
Liana Contiu 
Nutritionist - dietetician 
Specialist in Nutritie Clinica si Comunitara 
Tel : 0744676355
Facebook: Nutritie-dietetica

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea