Sanatate

#cantar sarbatori #kilograme in plus #sarbatori

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Trucuri ca sa "pacalim" cantarul in perioada sarbatorilor

Tuturor ne e frica sa nu acumulam kilograme in plus in periada sarbatorilor. Chiar daca incercam sa evitam tentatiile sunt mari pentru ca preparatele sunt absolut delicioase. Viata nu ar trebui sa fie o continua "cura de slabire" si ar trebui sa ne putem bucura de bunatatile pregatite fara a avea grija ca ne vom ingrasa.


Pe langa faptul ca ar trebui sa fim echilibrati in alimentatie si sa nu mancam in exces exista mici trucuri care ne feresc de aparitia kilogramelor in plus.

1. Respecta regula celor 5 mese ( 3 principale 2 gustari) chiar daca meniul tau e mai bogat in alimente calorice decat in zilele obisnuite.  In felul asta vei evita manvatul continuu.

2. Consuma alimente bogate in grasimi (toba, carnat, caltabos ) in prima parte a zilei  asezonate cu o portie generoasa legume proaspete.

3. Fiecare masa trebuie sa contina legume .

4. Atentie la cantitate!

5. Gateste la cuptor sau la abur. In felul asta ne asiguram ca ne bucuram  de calitatile nutritionale ale produselor fara a le "strica" prin preparare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea