Sanatate

#tango #dansuri de societate # Fox Trot #stil dans #vals vienez #dansuri gratioase #dansuri ritmate

Expertul Acasa.ro, Mirel Roman: Care este stilul tau de dans?

Fie ca preferi dansuri gratioase, elegante si cu miscari line, care iti dau senzatia de plutire, sau iti place sa te misti mai alert, cu dansuri ritmate, in care pasii se leaga alert, cu siguranta vei gasi stilul care sa te reprezinte.  Iata cateva informatii despre principalele dansuri de societate din categoria smooth, line si gratioase.
 

Vals

Daca exista un dans care sa inspire eleganta, acela este valsul! Multi considera ca acesta este dansul perfect, dansul care simbolizeaza dragostea si apropierea dintre  parteneri. Pasii de vals confera senzatia de plutire pe ringul de dans. Este un dans gratios, apreciat si dansat in toata lumea!

Valsul a aparut pentru prima data in Viena, in secolul al XVI-lea. Popularitatea acestuia a crescut odata cu muzica lui Johann Strauss atingand apogeul in secolul al XX-lea. Este baza multor dansuri de societate din zilele noastre. Miscarile acestuia sunt relativ vioaie, cu un ritm linistit si armonios.

 

Vals vienez

Valsul vienez este cel mai vechi stil de dans din cele existente astazi, ce isi are originile in dansul folcloric austriac, Landler. Aparut in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, acestaa venit cu un tempo extrem de rapid, cu un ritm progresiv, reprezentand o adevarata provocare pentru toti dansatorii incepatori. Odata ce ajungi sa stapanesti tehnica in miscari, vei arata fermecator pe ritmul de dans!
 

Dupa cum ne spune si numele, Valsul Vienez isi are originile in dansurile populare de origine austriaca si germana, in special in Landlerul Austriac. In valsul vienez, la fel ca in predecesorii sai, cuplurile nu dansau intr-o pozitie foarte apropiata, ci mai degraba intr-o pozitie semi-apropiata sau unii langa altii. Mai mult decat atat, in Valsul Vienez original, cuplurile dansau intr-o formatiune circulara, in jurul ringului de dans, fata de cum se intampla acum, fiecare cuplu danseaza independent.

Valsul Vienez
a evoluat odata cu muzica marilor compozitori, cum ar fi Johann Strauss, care a creat muzica special pentru acest stil de dans. In curand a luat cu asalt toata scena sociala, ajungand in Anglia in anul 1812. In perioada interbelica a secolului al XX-lea , valsul vienez a pierdut o parte din popularitatea dobandita, dar foarte curand a recastigat-o, iar in zilele noastre este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate dansuri de societate!

 

 

Tango

Niciun alt dans nu exprima atata pasiune cat exprima tango-ul! Aparut in anul 1890 in Rio de la Plata, acesta s-a raspandit foarte repede in intreaga lume. Este cel mai senzual dans, dramatic, interesant, cunoscut si sub numele de “Dansul Dansatorilor”!

Fiind compus din miscari sacadate, acest stil imbunatateste extraordinar capacitatea barbatului de a conduce in dans si capacitatea femeii de a-l urma.

Nimeni nu stie cu certitudine care sunt originile tangoului, dar este acceptat faptul ca acesta a evoluat undeva la mijlocul secolului al IXX-lea, odata cu mixul de culturii si etnii din clasa muncitoare a suburbiilor din Buenos Aires.

La acea vreme, imigrantii din Spania , Portugalia, Italia, Polonia si Rusia s-au amestecat si au impartasit traditiile in dans impreuna sclavii din Africa. Astfel a luat nastere prima varianta a tangoului!

Mai tarziu, membrii elitei argentiniene au preluat acest stil de dans si l-au dezvoltat in cercul lor de prieteni. Prin intermediul calatoriilor facute, pasii de tango au ajuns sa fie cunoscuti si in Franta. Spre deosebire de societatea conservatoare din Buenos Aires, parizienii au imbratisat acest nou stil de dans senzual si pasional. Astfel tangoul a luat cu asalt toata Europa!

De-a lungul anilor, au luat nastere o multitudine de variante ale acestui stil de dans, dar favorit ramane pana in zilele noastre, Tangoul Argentinian!

Fox Trot

Fox Trot este unul dintre cele mai iubite stiluri de dans ale Americii. Acesta ofera o baza fundamentala in deprinderea celorlalte stiluri de dans. Combinatiile usoare si cursive ofera o varietate de pasi si usurinta in miscare.

Capacitatea de a dansa pe ritmuri lente, medii sau rapide, va adauga incredere si va asigura distractie si relaxare pentru tine si partenerului tau.
Originile acestui stil de dans sunt contestate inca de catre experti, dar una dintre cele mai raspandite teorii este aceea ca a fost inventat de catre actorul de teatru, Harry Fox, in timp ce juca pe scena teatrului din New York.

Povestea spune ca Harry a inventat initial o serie de pasi care s-au dovedit a fi foarte populari printre oamenii din public, iar in cele din urma Arthur Murray impreuna cu mai multi instructori de dans i-au preluat si au inceput sa ii predea sub forma unui nou stil de dans ce mai tarziu a fost recunoscut sub numele de Fox Trot.

Fox Trot in varianta moderna pastreaza o mare parte din caracteristicile sale ancestrale. Asa cum un comentator a spus la un momentdat "este stilul de dans ce poate invatat cel mai usor si in acelasi timp, cel mai greu de stapanit".

Astazi, Fox Trot ramane unul din cele mai populare stiluri de dans din lume!

Studioul Arthur Murray iti pune la dispozitie o lectie de dans gratuita ca sa descoperi stilul care te defineste

Date de contact: 

Mirel Roman 
Manager Arthur Murray Bucuresti
Web: 
arthurmurray.ro
Tel.: 0722.876.876
Facebook: ArthurMurrayRo

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mirel Roman

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea