Ingrediente pentru blat
- 500 g faina integrala de spelta
- 1 plic drojdie bio (9 g)
- o lingurita rasa sare de Himalaya
- 1/2 lingurita zahar brun
- 3-4 linguri ulei de masline bio (sau in functie de cum va cere aluatul)
- 200 ml apa calduta
Pentru topping
- ulei de masline bio
- sos de rosii bio (in sezonul de vara, prefer sa adaug suc de rosii proaspete si feliute de rosii)
- putina mozzarela bio
- ciuperci champignon
- anghinare bio la borcan
- condiment pentru pizza Sonnentor
Mod de preparare
Am amestecat toate ingredientele pentru blat si le-am framantat aproximativ 10 minute. Apoi l-am pus la crescut cam o ora. Dupa ce a crescut frumos, l-am mai framantat putin si l-am intins bine pana a devenit subtire. L-am asezat in tava pe hartie de copt, am adaugat toate ingredientele mentionate si am pus 30 de minute la foc mic in cuptorul incins in prealabil. In functie de preferinte, unii coc pizza la temperatura mare timp de mai putine minute.
A iesit o nebunie!
Mai multe retete sanatoase gasesti aici.
Date de contact:
Maria Varga
Nutritionist Dietetician
Adresa: Str. Circumvalatiunii nr. 20, parter, Timisoara
Telefon: 0761.944.889
Essential Academy of Nutrition for Women and Children
Adresa: Bd Mircea Eliade nr. 32, ap. 6, Bucuresti
Telefon: 0757.547.092
E-mail: maria.varga@nutritionist-dietetician.ro
facebook.com/pages/Cabinet-Nutritionist-Dietetician-Maria-Varga