O reteta de primavara cu spanac, muffins reprezinta o gustare delicioasa si pentru cei care tin post in aceasta perioada.
Ingrediente:
- 240 g faina integrala de grau ( sau 1 cup)
- 1 lgt sare
- 2 lgt praf de copt
- 200 ml lapte de soia
- 80 ml ulei de masline extravirgin (sau 1/3 cup)
- 200 g spanac tocat
- 100 g tofu
Mod de preparare:
Se spala spanacul si se opareste 1 minut in apa fierbinte.
Tofu se taie cubulete.
Se amesteca ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt.
Se amesteca separat: laptele cu uleiul si spanacul.
Se adauga faina si se amesteca usor, sa nu ramana gogoloase. Nu se amesteca excesiv.
Se toarna in forme de muffins.
Se presara cubuletele de tofu si se imping in aluat cu degetul.
Se coc 25-30 min in cuptorul preincalzit la 180-190 grade Celsius.
O alta varianta ar fi sa se puna intr-o forma de chec si cand se raceste se taie felii.
Mai multe retete sanatoase gasesti aici.
Date de contact:
Maria Varga
Nutritionist Dietetician
Adresa: Str. Circumvalatiunii nr. 20, parter, Timisoara
Telefon: 0761.944.889
Essential Academy of Nutrition for Women and Children
Adresa: Bd Mircea Eliade nr. 32, ap. 6, Bucuresti
Telefon: 0757.547.092
E-mail: maria.varga@nutritionist-dietetician.ro
facebook.com/pages/Cabinet-Nutritionist-Dietetician-Maria-Varga