Sanatate

#banda de alergat #antrenament #test de rezistenta #genuflexiuni #tractiuni

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: Esti pregatit pentru vara?

Crezi ca esti pregatit pentru vara aceasta? Nu ma refer doar la forma estetica. Dupa cum stii, un fizic desavarsit este caracterizat printr-o dezvoltare armonioasa si in egala masura printr-o conditie fizica de invidiat. Esti gata sa afli nivelul tau de pregatire fizica? Testul a fost elaborat de mine si aplicat tuturor clientilor pe care ii antrenez in centrele de fitness din Bucuresti.

  1. Testul ritmului cardiac - alege o banda de alergat si executa sprinturi scurte de 30 de secunde, urmate de perioade de recuperare (alergare usoara sau mers rapid) timp de 90 de secunde. Executa sase astfel de sprinturi si masoara ritmul cardiac dupa fiecare efort maximal. Noteaza aceste date pe o hartie. Ar trebui sa obtii sase numere de trei cifre.
  2. Testul de rezistenta fizica trenul superior - cate flotari poti face in patru minute? Poti lua pauza cand vrei. Incearca doar sa executi cat mai multe flotari corecte in timpul acordat. Noteaza numarul de repetari.
  3. Testul de forta - tot timpul am considerat tractiunile ca fiind exercitiul suprem in materie de raport greutate/forta. Stiai ca in jur de 10% din persoanele care vin la centrele de fitness pot executa tractiunile? Daca te numeri printre cei norocosi, executa 50 de tractiuni si noteaza numarul de serii care iti este necesar pentru a completa toate ridicarile. Nu uita de forma corecta de executie. Nu folosi picioarele pentru a balansa.
  4. Testul de rezistenta pentru trenul inferior al corpului - alege o presa cu cat mai putini scripeti sau foloseste genuflexiunile clasice (cea mai buna varianta). Incarca aparatul cu greutatea ta aproximativa si executa cat mai multe repetari posibile, cu o forma corecta desigur. Nu uita sa expiri pe partea pozitiva a miscarii. Noteaza numarul final de repetari.
  5. Testul de viteza - in cat timp poti alerga 1 km pe banda. Alege singur viteza si incearca sa scoti un timp cat mai bun. Majoritatea benzilor au distanta afisata in display. Noteaza si acest numar.

Interpretarea rezultatelor obtinute:

  1. Primul test nu este unul de baraj. Ar trebui sa obtii sase numere crescatoare, la fiecare sprint, ritmul cardiac ar trebui sa fie putin mai ridicat decat cel precedent. Daca depaseste 180 BPM ar trebui sa mai exersezi.
  2. La testul de flotari, daca ai obtinut maxim 50 de flotari nu te lasa descurajat, repeta testul cel putin o data pe saptamana si vei observa o crestere dramatica a numarului de repetari. Intra aici si testeaza-ti limitele //fitnessantrenor.ro/clasamentul-celor-mai-puternici-luptatori/. Daca ai obtinut pana in 100 de repetari esti intr-o forma buna, iar peste 100, deja ar trebui sa te consideri un specialist al acestui exercitiu.
  3. Cum ziceam si mai sus, daca ai reusit sa executi o tractiune, faci parte dintr-o companie selecta. Executa 50 de repetari in cinci serii si ai trecut testul cu brio. Peste cinci? Mai ai de lucru. Nu te descuraja!
  4. La acest test incearca sa obtii peste 20 de repetari, daca depasesti acest numar inseamna ca ai picioare de otel.
  5. Ultima proba este preferata mea. Foarte multe persoane au picat la acest capitol. Sub 5 minute inseamna ca esti gata de Olimpiada, sub 7 minute este OK, daca ai trecut peste 8, repeta testul.

Dupa ce ai trecut prin toate probele, trimite-mi un mai pe adresa serbanantrenor@yahoo.com. As vrea sa fac un clasament la nivel national si sa afisez cele mai bune rezultate pe site-ul www.fitnessantrenor.ro.

Daca nu ai obtinut un rezultat foarte bun nu face din asta un capat de tara, ci repeta testul cel putin o data pe saptamana. Vei ramane surprins de progresul tau.

Spor la antrenament!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Seban Blebea 2

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea