Sanatate

#legume #mazare #castravete #spanac #anghinare #fructe #avocado #alimentatie sanatoasa #caisa #maslina

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Legume si fructe de aur

Nici nu aveti idee cat de important este rolul unor fructe si legume pentru a avea o viata sanatoasa. Am ales doar cateva dintre acestea pentru a vi le oferi exemplu.

Mancati cel putin o salata proaspata pe zi, unsa cu ulei de masline sau de seminte.

Consumati avocado, este antianemic, protejeaza mucoasa digestiva si actioneaza ca un tonic, pe langa efectul de scadere a nivelului colesterolului din sange si al trigliceridelor.

Merisorul contracareaza efectele cistitei si altor infectii urinare, fara sa activeze rezistenta bacteriana.

Anghinarea creste fluxul biliar si detoxifica ficatul.

Caisa confera stralucire si frumusete ochilor. Caisa este un fruct excelent in dietele de slabire. Are un efect alcalinizant datorita bogatiei de saruri minerale alcaline. Consumul de caise mentine vederea in conditii bune si ofera stralucire si frumusete ochilor, semne caracteristice ale unei sanatati bune.

Turn off for: Romanian

Spanacul, pe langa faptul ca ofera putere muschilor, protejeaza si retina. Metoda ideala este gatitul la aburi, se pastreaza cele mai multe dintre vitaminele si mineralele sale.

Mazarea este un aliment foarte hranitor, bogat in vitamine din grupul B si minerale necesare pentru fucntionarea corecta a sistemului nervos.

Grepfrutul deblocheaza arterele si curata sangele.

Castravetele curata si infrumuseteaza pielea. Cand mancam un castravete, este ca si cum am bea cu apa. 96% din greutatea lui este apa.

Sanatatea si frumusetea pielii depind mai mult de puritatea sangelui decat de produsele cosmetice. Frumusetea autentica vine din interior.

Maslinele, datorita continutului de ulei si fibra vegetala, au un eficient efect laxativ. Maslinele sunt printre fructele cele mai bogate in fibra.

 

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea