Sanatate

#dieta imunitate #stimulare imunitate #sistem imunitar #imunitate

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Cum sa ai un sistem imunitar puternic

Sistemul imunitar are rolul de a identifica dusmanii organismului si de a-i distruge. In cazul in care nu are suficiente resurse pentru a va proteja, organismul devine sensibil si vulnerabil. Va ofer o serie de sfaturi care ar trebuie incluse in stilul vostru de viata.

 

In primul rand, trebuie sa aveti o dieta echilibata. Incercati sa oferiti organismului vostru alimente cat mai variate, ca, de exemplu, usturoiul, varza, ciupercile, pestele, spanacul, orzul sau ovazul.

Evitati prajelile, grasimile, dulciurile rafinate.

Pasul al doilea consta in efectuarea exercitiilor fizice periodice. Cel mai important lucru in acest caz este constanta, si nu durata exercitiilor. Nu va plangeti ca nu aveti timp sa faceti miscare, ci incercati sa folositi orice oportunitate pentru asta: urcati si coborati pe scari, iesiti cu copilul in parc, scoateti bicicleta “de la naftalina”.

 

Hidratarea este si ea importanta. Apa este elementul-cheie pentru functionarea optima a organismului. Aceasta elimina toxinele, curata stomacul de iritatiile produse de substantele chimice aflate in compozitia multor alimente din comert si hidrateaza pielea. Incercati sa faceti din apa prietenerul care sa va fe alaturi in permanenta. Atentie! Bauturile carbogazoase nu ajuta organismul in acest proces. Daca vreti sa va hidratati si sa va bucurati de un gust delicios, va recomand o bautura formata din apa, miere si scortisoara.

Somnul si relaxarea nu trebuie neglijate. Fiecare persoana are un anumit ritm dupa care functioneaza. Incercati sa va ascultati organismul, sa vedeti de cate ore de somn aveti nevoie, sa va formati un program si sa-l respectati. Foarte importanta este, de asemenea, atmosfera din camera ta. O camera aerisita si curata va fi cu siguranta alita pentru un somn odihnitor.

 

Date de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail:
florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro
facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea