Sanatate

#salate #masaj anticelulitic #slabit #dieta primavara

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Vrei sa tii dieta? Profita de cea mai buna perioada din an pentru a intra la regim!

Dieta de primavara este cea mai bogata perioada in legume proaspete, care fac minuni in ceea ce priveste arderea rapida a grasimilor. In continuare iti voi prezenta sase reguli de aur, ca sa ajungi la formele dorite.
 

 

Regula nr. 1: Liber la excese... de legume proaspete

A venit momentul sa renuntati complet la garniturile clasice pentru friptura (cartofi, legume fierte) si sa le inlocuiti cu salata. Este plina piata de tot felul de verdeturi: castraveti, ardei, salata verde, rosii, ceapa, ridichi, usturoi, morcov. Profitati din plin si mancati de cel putin doua ori/zi cate o salata asortata. Este cea mai buna sursa de vitamine si minerale, contine multa apa si fibre, deci "umfla burta", ne tine satui, previne constipatia si absoarbe grasimile din intestin. Stropiti totul cu una-doua lingurite cu ulei de masline si otet si aveti alimentul ideal.

Prin preparare termica, toate aceste calitati sunt distruse, asa ca retineti: VERDE si CRUD!

O precizare speciala trebuie facuta pentru ierburile aromate (marar, patrunjel) care ar trebui consumate nu drept condimente, ci in cantitati mult mai mari, ca alimente. Mararul este principalul inamic al celulitei, iar patrunjelul contine mai multa vitamina C decat citricele. Datorita acestor calitati, in bucataria arabeasca se face salata de patrunjel, care chiar nu este o idee rea!

Regula nr. 2: Cresteti consumul de peste!

Bucataria noastra traditionala nu pune destul accentul pe preparatele din peste si de aceea probabil a aparut sloganul de trista amintire: "Nici o masa fara peste." Dincolo de gluma, tot ce vine din mare, ocean sau apa de rau este miraculos prin continutul de minerale si acizi grasi  esentiali (grasimi "bune", care ne protejeaza aparatul cardiovascular). Inclusiv obiceiurile religioase incurajeaza consumul de peste chiar si in timpul postului, fiind singurul aliment pentru care exista dezlegare.

Consumati orice tip de peste (indiferent cat este de gras) preparat la gratar, fara piele, fara a va face griji din punct de vedere al caloriilor si fara sa
va fie teama de un exces.

Regula nr. 3: Reduceti fainoasele!

Organismul nostru are nevoie acum de o "infuzie" cu vitamine si minerale, asa ca profitati de orice prilej si inlocuiti din meniul dumneavoastra alimentele "invechite" gen: piure de cartofi, cartofi prajiti, pilaf, paste fainoase, cu alimente de sezon: dovlecei, spanac, varza calita, orez cu stevie, ciorba de loboda, urzici. Faceti un obicei din a rontai legumele proaspete (morcov, ridichi, ardei gras, castraveti) si invatati ca se pot prepara salate din spanac, conopida, ciuperci – toate crude.

Regula nr. 4: Oferiti-va o zi pentru fructe!

Fructele ingrasa, de acord, dar avem nevoie de prezenta lor in alimentatie, de aceea solutia ar fi ca o zi pe saptamana, eventual vinerea, sa consumati doar fructe. Sunt bogate in vitamine, apa, zahar, au proprietati diuretice sau laxative si constituie varianta perfecta pentru detoxifierea organismului.

Cantitatea trebuie sa fie de 1-1,5 kilograme/zi de capsuni, cirese, visine, caise, piersici, pepene, kiwi, mere.
 

Regula nr. 5: Faceti miscare

A venit momentul sa va dezmortiti si sa iesiti din barlog. Orice motiv este bun: cumparaturi, plimbarea cu catelusul prin parc, spalatul masinii, curatenia prin casa, mersul la piata etc.

Nu uitati ca mai e un pic si vine vremea de mers la plaja, iar kilogramele in plus nu pot disparea peste noapte. Pentru cei mai ambitiosi nu ar strica nici un abonament la o sala de sport, pentru ca bicicleta de acasa sigur a fost transformata in cuier de haine. Bucurati-va de vremea calda si de primavara!
 

Regula nr. 6: Faceti masaj anticelulita de minim doua ori/saptamana!

Nici nu stii ce placere si ce rezultate pierzi daca nu incerci masajul anticelulita, insa intensiv, de minim doua ori pe saptamana cate 50 de minute. Miracolul masajului era cunoscut inca din antichitate! Pe langa faptul ca este placut, rezultatele se vad dupa prima saptamana, celulita se va reduce, tu vei avea musculatura mai ferma, pielea va fi hidratata si circulatia sanguina va fi imbunatatita, pe langa faptul ca vei scapa de sindromul picioarelor grele si a retentiei de apa!

8 sedinte masaj anticelulita 50 minute/sedinta - 219 lei

Elisabeta Ratiu
Consultant tratamente corporale Centrul de Slabire BettyBlue
Adresa:
 Piata Unirii, Str. Baia de Fier 10, Bucuresti
Telefon: 0727.76.70.08; 021-314.19.25 
Web: bettyblue.ro
E-mail: bettybluesalon@yahoo.com, 
 

Centrul de Slabire BettyBlue Victoriei 
Adresa: Calea Victoriei 204, colt cu Str. Gina Patrichi, etaj 1
Telefon: 021-650.38.71, 0733.31.94.47
E-mail: bettybluevictoriei@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu