Sanatate

#rosii #slabit # slabit vara #dieta cu rosii #parmezan

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Dieta cu rosii si retetele inedite de vara te scapa de cosmarul kilogramelor in plus!

E timpul sa profiti din plin de rosii! Aceasta dieta are un efect extraordinar asupra corpului: ofera prospetime, stralucire si face sa dispara rapid kilogramele in plus.
 

Rosiile sunt legume foarte sanatoase, de care corpul ar vrea sa se bucure cat mai des. Pentru ca au calitatea de a nu contine decat foarte putine calorii, rosiile sunt folosite cu succes in dietele de slabit. Cu noua dieta cu rosii, poti slabi fara efort cate jumatate de kilogram pe zi. Inlocuieste masa principala cu una dinmancarurile cu rosii propuse mai jos, iar atunci cand ai pofta, bea cate un pahar de suc de rosii si apa minerala cat mai multa. Poti manca la discretie fructe proaspete, la fel si produse lactate degresate.

Varianta I

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 rosii mari;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • cimbru;
  • oregano;
  • 300 g ardei gras;
  • 250 g dovlecei;
  • 100 g ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • 4 linguri de parmezan ras;
  • 4 linguri de susan.

 


Mod de preparare:

 

Rosiile se spala, li se taie capacul, se scobesc pe dinauntru, se sareaza si se pipereaza. Capacul rosiilor se taie marunt, la fel si continutul lor, dupa
care se calesc cu o lingura de ulei si se asaza intr-o cratita. Verdeturile se calesc, se lasa sa se scurga si se taie fin. Peste rosiile calite se adauga una-doua lingurite de verdeata si se condimenteaza. Ardeii grasi, dovleceii, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se calesc in uleiul ramas 3 minute si se condimenteaza cu putina sare, piper si verdeturi.

Amestecul se pune in rosiile golite. Se lasa in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Cu 5 minute inainte de a fi scoase din cuptor se presara cu parmezan si susan.

Varianta a II-a

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 250 g cascaval;
  • 4 rosii mari;
  • busuioc;
  • sare mare;
  • piper negru;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 4 linguri de otet;
  • o salata verde.


Mod de preparare:

Cascavalul se taie felii subtiri. Rosiile se spala, se curata si se taie si ele in felii subtiri. Se asaza pe un platou si se presara cu busuioc. Salata se spala, se lasa sa se scurga si se rupe marunt. Se sareaza, se pipereaza si se toarna deasupra  otetul si uleiul.

Varianta a III-a

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 8 rosii;
  • 200 g branza de vaci;
  • 8 snitele de porc (a cate 60 g);
  • sare;
  • piper;
  • doua linguri de ulei;
  • o lingurita de otet;
  • o lingurita de zahar;
  • o lingura de busuioc;
  • patrunjel.


Mod de preparare:

Sase rosii se spala, se curata si se taie felii. Patrunjelul se  spala, se scurge si se toaca, apoi se amesteca cu branza de vaci. Snitelele se prajesc cu doua linguri de ulei pe ambele parti, dupa care se sareaza si se pipereaza. Se scot pe o farfurie, iar deasupra se asaza branza de vaci si feliile de rosii. Se face un sos din cele doua rosii ramase, care se taie foarte marunt, se amesteca cu sare, piper, zahar si busuioc si se calesc. Se toarna deasupra snitelelor.

Varianta a IV-a

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 200 g bulion;
  • 250 g rosii;
  • usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • o lingura busuioc;
  • o lingura ulei;
  • 4 felii paine neagra.
  •  

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste. Rosiile se curata, se taie cuburi si se amesteca cu usturoiul curatat si preset, busuiocul si uleiul. Se condimenteaza. Painea se
prajeste si se mananca cu amestecul facut.
 

Elisabeta Ratiu
Consultant tratamente corporale Centrul de Slabire BettyBlue
Adresa:
 Piata Unirii, Str. Baia de Fier 10, Bucuresti
Telefon: 0727.76.70.08; 021-314.19.25 
Web: bettyblue.ro
E-mail: bettybluesalon@yahoo.com, 
 

Centrul de Slabire BettyBlue Victoriei 
Adresa: Calea Victoriei 204, colt cu Str. Gina Patrichi, etaj 1
Telefon: 021-650.38.71, 0733.31.94.47
E-mail: bettybluevictoriei@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu