Sanatate

#gel demachiant # crema fata #masti fata #ingrijire piele #crema ochi

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: 7 etape cu adevarat necesare ale ingrijirii pielii pe care nu ar trebui sa le ratezi mai ales iarna

Tineretea nu dureaza o vesnicie. La fel si tenul tau, care este supus zilnic factorilor nocivi din mediul extern: frig, ger, vant, umiditate, radiatii ultraviolete etc. De aceea, este necesar sa acorzi o importanta deosebita ingrijirii sale. Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati, fara insa sa sariti peste unul dintre ei, deoarece exista o stransa legatura intre acestia.
 

1. Curatarea

Curatarea fetei si indepartarea machiajului sunt un lucru banal doar in aparenta. Este bine ca acestea sa se constituie intr-o rutina zilnica, dimineata si seara. Tenul murdar este un mediu propice pentru bacterii, iar asupra lor trebuie sa actionati regulat, cu fermitate, insa nu prea dur: sapunurile solide traditionale si apa de la robinet nu au o actiune foarte eficienta, piela tratata in acest mod creand doar senzatia neplacuta de "strans" si uscat. I

n functie de tipul de ten, pentru curatare trebuie folosit un gel sau o crema demachianta. Gelul este mult mai potrivit pentru tenurile gras sau mixt,iar crema demachianta este ideala pentru tenul uscat. Atat gelurile, cat si cremele demachiante ajuta la indepartara machiajului si a impuritatilor care s-au acumulta pe parcursul zilei. Dimineata, aceste produse cosmetice vor indeparta transpiratia, ramasitele de crema si excesul de subum.

2. Tonifierea

Este o etapa esentiala in procesul de ingrijire a pielii. Lotiunea tonica improspateaza si curata pielea, dar rolul sau vital este acela de a pregati pielea pentru aplicarea unui hidratant sau a unui produs de tratament. Lotiunea tonica indeparteaza urmele unei creme sau gel demachiant, calmeaza, hidrateaza si mai presus de orice, reface nivelul pH-ului. Lotiunile tonice cu alcool se recomanda tenurilor gras sau combinat, in timp ce lotiunile fara alcool se recomanda tenurilor uscat, normal sau cuperozic.

3. Hidratarea

Crema hidratanta este produsul cel mai important pentru piele indiferent de tipul ei, mai ales in sezonul rece. Aceasta trebuie aplicata zilnic, fiind vitala pentru ten deoarece mentine celulele hranite, ceea ce nu va duce la descuamarea pielii.

4. Hranirea

Crema de noapte este un hidratant bogat care, aplicat inainte de culcare, da cele mai bune rezultate. Nu numai ca pielea devine catifelata, dar acest ultim pas asigura necesarul de apa de care tesutul tegumentar are nevoie pe durata somnului.

5. Mastile

O ingrijire regulata a pielii nu este suficienta pentru a mentine pielea intr-o conditie buna permanent. Tocmai de aceea, este bine ca, din cand in cand, sa recurgem la o masca. Mastile pot fi exfoliante, calmante, relaxante, hidratante.
 

6. Exfolierea

 
Zona fetei si a decolteului trebuie exfoliate cel putin o data pe saptamana, in functie de tipul tenului. Exfolierea confera pielii un aspect neted si uniform si nu in ultimul rand imbunatateste circulatia sanguina la nivelul pielii, precum si alte functii metabolice.
 

Protectia UV

Chiar si atunci cand afara e mohorat si frig, pielea va suferi din cauza nocivitatii razelor UV: iti vor aparea riduri si pete. De aceea, ai nevoie de produse cu factor de protectie solara tot timpul anului, nu doar vara.

Esential:
 
  • nu uita sa folosesti o crema pentru ochi. Zona din jurul si de dedesubtul ochilor este mult mai sensibila, ea neavand sustinerea data de oase, grasime sau muschi. Astfel incat, persoanele trecute de varsta de 20 de ani ar trebui sa foloseasca o crema speciala pentru ochi. Aceasta va preveni uscarea pielii din jurul ochilor, precum si formarea de riduri sau linii fine.

Date de contact:

Elisabeta RATIU 

www.bettyblue.ro

Tel: 0213141925/ 0727767008

Tel: 0216503871/ 0733 319 447

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea