Sanatate

#dans toamna #dans #salsa #cha cha #rumba #vals #tango

Expertul Acasa.ro, Elena Ciungu: Adio, stres de toamna, in pasi de dans!

Trecerea de la concediul si relaxarea din vara la vechea rutina de zi cu zi este adesea cauza stresului ce apare in aceasta perioada. Se stie ca miscarea este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a stresului, iar beneficiile dansului, atat din punct de vedere fizic, psihic, dar si din perspectiva socializarii si relatiilor din cuplu, sunt cunoscute.

 

Instructorii scolii de dans Arthur Murray au constatat ca dansurile cele mai cautate de catre adultii care doresc sa se relaxeze dupa o vara incarcata sunt dansurile de societate precum rumba, cha-cha, salsa, tango si vals.

Rumba este o alegere potrivita pentru acest sezon, fiind un stil de dans cu miscari precise, facute cu multa incredere, dar si usor de invatat. Acest dans,  odata deprins de cineva, contribuie la invatarea mai usoara a miscarilor specifice altor dansuri de societate. De asemenea, printre pasionatii de rumba se cunoaste un  secret al acestui dans: rumba antreneaza capacitatea barbatului de a conduce miscarile de dans, cultivand in mod armonios si capacitatea femeii de a-l urma. Amanuntul acesta ne face sa credem cu adevarat ca acest stil de dans contribuie la imbunatatirea relatiilor de cuplu si la detensionare.

Alte stiluri de dans recomandate in acest sezon sunt valsul si tango. Un dans care inspira eleganţa, cu miscari ce dau senzatia de plutire in aer, valsul creeaza sentimentul de armonie sufleteasca si liniste si contribuie la relaxare si detensionare.  Tangoul este prin excelenta un dans dramatic si senzual, care invita pe oricine sa-si exprime trairile interioare. De asemenea, cei care doresc mai multa energie trebuie sa stie ca ritmurile alerte, latino-americane de salsa si cha-cha au puterea de a ridica buna dispozitie si tonusul dansatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elena Ciungu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea