Sanatate

#infectii piele #clorhexidina #clorura de benzalconiu #antiseptice

Expertul Acasa.ro, dr Viorel Vacaru: Aliati de nadejde in lupta cu infectiile pielii si ale mucoaselor!

Doi metri patrati: atat masoara, in medie, suprafata pielii unui adult - cel mai mare organ al corpului si cel mai generos teren de actiune pentru microbi. Aliatii nostri in lupta impotriva infectiior sunt igiena riguroasa si unantiseptic bactericid cu spectru cat mai larg.


Antiseptice utilizate in mod obisnuit includ clorura de benzalconiu, clorhexidina (care se gaseste in apa de gura sau in produse antiseptice si dezinfectante), compusi de iod (cum ar fi Betadina) si de mercur, alcoolul si peroxidul de hidrogen.

Clorura de benzalconiu este un bactericid, virucid si fungicid cu efectasupra germenilor Gram, fungilor (ciuperci sau micoze) si virusurilor.

Clorhexidina este un agent antimicrobian ce actioneaza asupra germenilor Gram si asupra fungilor (ex. Candida albicans).

Argumentele sunt, din start, convingatoare pentru antiseptice care contin combinatii de clorura de benzalconiu si clorhexidina. Asta pentru ca efectul se instaleaza dupa un singur minut de contact cu pielea sau cu mucoasele atacate de microbi si se mentine mai mult de 6 ore, iar o eventuala prezenta a substantelor  organice (proteine, exudat) nu afecteaza cu nimic performantele. In plus, nu ustura si nu da senzatia de arsura.

Dr Viorel Vacaru
Director medical si reglementari in domeniul farmaceutic
Laboratoire Innotech International
Reprezentanta pentru Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
dr Viorel Vacaru

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea