Sanatate

#contraceptie #expert acasa.ro #Viorel Vacaru

Expertul Acasa.ro, dr Viorel Vacaru

Expertul Acasa.ro, dr Viorel Vacaru

Am absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti, in anul 2010, cu specializarea in medicina generala, iar teza de doctorat a avut ca obiectiv determinarea gradului de cunoastere si utilizare a metodelor contraceptive de catre populatia tanara in functie de caracteristicile demografice, dar si evaluarea nevoii de servicii de informare in ceea ce priveste metodele contraceptive si evaluarea opiniei populatiei tinere pentru accesul la metode contraceptive moderne.

Lucrarea cu titlul “Cunostinte si comportament contraceptiv”, efectuata in cadrul catedrei de Sanatate publica si Management, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, a propus evaluarea cunostintelor si comportamentului populatiei de varsta reproductiva tanara (14-35 de ani) in ceea ce priveste folosirea metodelor contraceptive.

Si acum, dupa mai bine de cinci ani, tema este actuala, avand in vedere rata inalta a avorturilor, cat si numarul mare de copii nedoriti, aflati in ingrijirea societatii.

Cunostintele legate de comportamentul contraceptiv reprezinta o conditie de sanatate a reproducerii, in cazul in care scopul ce trebuie atins este de a asigura ca fiecare nastere este rezultatul unei sarcini planificate.

Din anul 2011 sunt Director Medical al Companiei Laboratoire Innotech International, Reprezentanta pentru Romania, parte a Grupului Innothera Franta, si sunt de parere ca doar impreuna vom reusi sa imbunatatim calitatea vietii de zi cu zi, pentru fiecare dintre noi. Din acest motiv din anul 2012, sunt autor corespondent pentru publicatii medicale ca Saptamana Medicala, Medical Market, Jurnalul de Sanatate Bucurestean, Practica Medicala, Practica Farmaceutica, Medic.ro siFarmacist.ro.

Date de contact:
Dr Viorel Vacaru
Medical & Regulatory Affairs Manager Laboratoire Innotech International

E-mail: Viorel.VACARU@innothera.com

Articole scrise de Viorel Vacaru

  •  
  •  
dr Viorel Vacaru