Sanatate

#detoxifiere #slabit #remedii detoxifiere #remedii contra retentiei de apa #retentie de apa

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Top 3 remedii contra retentiei de apa. Pe care il in casa?

Retentia de apa este ce mai des atribuita luarii in greutate in mod inexplicabil si rapid. Daca si tu te confrunti cu aceasta problema, iata ce remedii cu actiune diuretica si detoxifianta iti pune natura la dispozitie! 

1. Patrunjelul

Sucul de patrunjel, ca si ceaiul, are actiune diuretica si detoxifianta.

Sucul va fi proaspat preparat si consumat, din frunze sau radacini, obtinut prin centrifugare (de preferat) sau cu storcatorul electric.

Sucul de patrunjel este foarte puternic, motiv pentru care el se consuma in cantitati mici, de preferat in amestec cu alte sucuri de legume sau amestecat cu apa: de exemplu,  putem consuma 50-100 ml suc in combinatie cu suc morcovi, de spanac, de telina (proportie 1:4), cu potentarea efectelor terapeutice.

Se face o cura de aproximativ 14 zile.

Se poate adminstra si ceaiul (infuzie din frnze de patrunjel sau decoct din radacini), se consuma una-doua cani/zi, care ajuta la eliminarea apei in exces si a toxinelor din organism.

2. Sulfina

Are efecte deosebite in caz de edeme asociate cu insuficienta venoasa cronica, varice, tendinta la tromboze si tromboflebite; are efecte de fluidicare a sangelui si de protectie a venelor si capilarelor. Se adminstreaza sub forma :

  • ceai (extractia la rece, combinata cu cea la cald), aproximativ 500 ml bauti de-a lungul zilei;
  • tinctura, o lingurita de 3 ori/zi, diluata in apa sau ceai

Se administreaza aproximativ 21-30 de zile.

3. Urzica

Urzicile au un efect diuretic puternic, in plus, detoxifica organismul. In acelasi timp, sunt bogate in fier, potasiu si in magneziu.

Se pot utiliza sub forma de:

  • salata – primavara, urzicile foarte tinere se pot utiliza asociate cu papadie sau cu lapturi, cu putin ulei de masline si cu lamaie;
  • suc de frunze proaspete – se iau doua-trei linguri pe zi.
  • infuzie – se beau 2-3 cani/zi.
  • tinctura – se administreaza 30 de picaturi de doua-trei ori pe zi, diluate in apa sau ceai.  

Sa nu uitam de importanta unei hidratari adecvate (cu apa, limonade, sucuri proaspete din legume si fructe, ceaiuri din plante); este gresita atitudinea celor care spera ca prin reducerea aportului de lichide se diminueza edemele, efectul este exact invers; lichidele trebuie baute cu inghitituri mici pentru a fi mai usor asimilate de organism.

Alaturi de terapia cu plante, apeleaza la metode alternative precum masajul (se face la nivel local, in sens ascendant, cu creme si geluri ce contin plante cu actiune vasoprotectoare precum castanul, sulfina, musetelul, salvia, coada-soricelului, rnica, urzica, apanzul),  reflexoterapia si drenajul limfatic manual!

Daca retentia de apa nu este singura ta problema, nu ezita sa ceri parerea unui medic naturopat!

Sursa foto: livestrong.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea