Sanatate

#afectiuni #prevenire boli #iridologie #stiinta iris

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Iridologia, stiinta care “vede” sanatatea in ochii tai

Se spune ca “ochii sunt oglinda sufletului”! Intr-adevar, ochii ne dezvaluie, daca stim sa-i privim asa cum trebuie, indicii pretioase despre problemele noastre de natura fizica, psihica si emotionala, la predispozitiile genetice, la influenta factorilor de mediu, a stilului nostru de viata asupra starii de sanatate.

Iridologia este stiinta care studiaza harta irisului. Astfel, in functie de structura, culoarea si diferitele marcaje ale irisului, obtinem informatii despre structura genetica si predispozitia spre anumite boli, diverse dereglari ale organelor, acumulari de toxine (exo si endogene), reactivitatea individuala, rezistenta organismului, capacitatea de recuperare dupa o boala, partile puternice si cele slabe ale organismului nostru fizic, starea psihoemotionala (tendinta anxioasa, depresie).

Sursa foto: purehealth.com

Deci este vorba despre o stiinta, cu radacini de mii de ani, si nu despre o practica ezoterica! Savantii secolului XX-lea au facut numeroase studii pe milioane de ochi si fiecare a adus un aport important acestei discipline prin numeroase diagrame si teze.

Scanarea irisului, mai sigura decat amprentele

Irisul este unic, la ora actuala scanarea irisului fiind considerata cea mai sigura metoda de identificare din lume, chiar mai sigura decat amprentele digitale.

Tiparul irisului ramane la fel de la nastere pana la moarte, pe parcursul vietii avand loc foarte mici modificari.

Iridologia moderna este o metoda deosebit de utila pentru evaluarea starii noastre generale de sanatate.

Ajuta la prevenirea imbolnavirilor

Dupa efectuarea bilantului iridologic, este foarte important ca iridologul sa coreleze datele furnizate de examinarea irisului cu cele furnizate de pacient, deoarece „tendintele” determinate de analiza sa, in mare parte ereditare, reprezinta niste riscuri potentiale. In continuare se vor asocia aceste date cu stilul de viata al pacientului, cu obiceiurile sale alimentare, cu sursele sale de stres, tocmai in vederea unor recomandari profilactice individuale care ar putea sa previna declansarea unor boli.

Este, deci, o metoda deosebit de eficienta in profilaxie, deoarece pacientul poate primi recomandari utile referitoare la alimentatie, hidratare, miscare fizica, in functie de predispozitiile si tulburarile prezente la nivelul irisului. In acest fel putem preveni aparitia unor boli sau cronicizarea unor afectiuni.

De asemenea, in functie de parametri obtinuti, medicul poate prescrie, alaturi de dieta, si o terapie naturista adecvata: tratament cu plante si produse apicole, sedinte de acupunctura, masaj si reflexoterapie, gimnastica de intretinere si kinetoterapie. Sau medicul poate recomanda aprofundarea problemelor depistate, prin investigatii paraclinice si de laborator complementare (analize de sange, ecografie).

Se asociaza cu analizele medicale

Iridologia nu inlocuieste examenele medicale clasice, ele trebuie asociate. In timp ce interesul major al examenului medical alopat este reprezentat de starea actuala a parametrilor organismului, examenul iridologic nu vizeaza neaparat un diagnostic, ci mai degraba predispozitiile si modificarile functionale.

Orice semn prezent pe iris nu are sens decat intr-un context particular, individual. Iridologia este o sursa de informatii extrem de pretioasa, acestea trebuie insa interpretate in functie de simptomele si semnele prezentate de fiecare pacient in parte.

Nu uitati ca singura persoana care va poate da diagnostic, recomandari si tratamente naturiste este medicul. Si in cazul iridologiei, precizia bilantului efectuat depinde de competenta si experienta iridologului.

Dr Ruxandra Constantina

medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie

Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro

Telefon: 0219232

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea