Sanatate

#slabit hrisca #dieta hrisca #hrisca

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Beneficiile dietei cu hrisca

Desi este considerata o cereala fara gluten, hrisca este, de fapt, o planta ierboasa (inrudita cu rubarba si stevia creata), care nu contine gluten, deci nu produce inflamatii la nivel digestiv.

Se poate consuma atat planta verde, sucul extras sau semintele (crude sau prajite).

Hrisca are un continut bogat in vitamine din grupul B, vitaminele E, K, minerale (fier, zinc, seleniu, potasiu, mangan, magneziu), proteine de calitate, amidon, fibre insolubile, antioxidanti.

Consumul regulat de hrisca previne aparitia bolilor cardiovasculare (ajuta la reglarea valorilor colesterolului, la normalizarea tensiunii arteriale, provoaca vasodilatatie).  De asemenea, mentine in limite normale valoarea glicemiei si previne aparitia litiazei biliare. Datorita contiunutului mare in rutin, este deosebit de utila in caz de fragilitate capilara, insuficienta venoasa.

 

In plus, hrisca imbunatateste capacitatea de memorare, activitatea mentala la varstnici.

 

Are proprietati antioxidante si antitumorale.

In curele de slabire, este utila deoarece determina aparitia senzatiei de satietate, confera energie, are efecte diuretice, imbunatateste digestia.

Poate fi consumata de doua-trei ori/saptamana, la inceput se consuma cantitati mai mici, care se cresc progresiv.

Atentie! Consumul de planta verde sau suc poate da alergii severe (rare).

De asemenea, la anumite persoane, consumul prelungit sau exagerat de plante verzi poate provoca fenomenul de fotosensibilizare.

Date de contact:
Dr Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie
Centrul terapii naturiste SANAVIT CONSULT
Tel.: 0733.29.93.55
Facebook: SanavitConsult

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea