Sanatate

#cancer #vasc #armurariu #plante anticancerigene #orz verde #ciuperci asiatice

Expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina: Plante cu efect anticancerigen

Terapia anticancer este o terapie complexa, care include schimbarea stilului de viata, adoptarea unei diete bazate pe alimente ce contin o cantitate mare de vitamine, minerale, fibre, enzime, reducerea sau chiar eliminarea definitiva din alimentatie a unor substante cu actiune carcinogena, administrarea de plante care inhiba dezvoltarea tumorilor si sustin functiile organismului.

Este bine sa prevenim aparitia bolii canceroase printr-un stil de viata sanatos, prin renuntarea la unele obiceiuri deosebit de nocive (fumat, mancare fast-food, prajirea alimentelor) si prin cure periodice cu produse naturale ce cresc imunitatea organismului, cu suplimente ce contin antioxidanti (substante ce anuleaza actiunea nociva a radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura, aparitia bolilor degenerative si a cancerului),

In cazul unor cancere manifeste, tratamentul trebuie recomandat numai de catre un medic apifitoterapeut cu experienta in utilizarea acestor plante, in stransa colaborare cu medicul oncolog. Nu exista tratamente-minune, dar un tratament adecvat alopat, in combinatie cu unul naturist si cu alimentatie sanatoasa sunt de un real ajutor in lupta cu temuta maladie canceroasa.

1. Orzul verde

Un extraordinar rezervor de vitamine si minerale (vitaminele din grupul B: B1, B2, B6, B12, acid nicotinic, vitamina E, vitamina C, minerale - fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germanium, zinc, cupru, litiu), aminoacizi, polizaharide, acizi grasi esentiali, clorofila si antioxidanti, orzul verde contine si SOD (SUPEROXID DISMUTAZA), o enzima activa cu o capacitatea antioxidanta foarte puternica. Astfel, prin actiunea sa antioxidanta combinata cu efectul de crestere a imunitatii organismului, orzul verde impiedica aparitia celulelor canceroase.

Mod de administrare:

  • pulbere de orz verde: 1 lingurita de pudra de orz verde se dizolva in 150-200 ml apa plata sau suc de fructe, se beau cate 2-3 doze/zi, in prima parte a zilei, inainte de masa;
  • sucul crud de orz verde: 50 ml suc se dilueaza in 50-100 ml apa, de 3 ori/zi, inainte de masa, se bea cu inghitituri mici;
  • extract de orz verde, 1 lingurita (dizolvata in 250 ml apa) de 2-3 ori/zi, inainte de masa sau intre mese.

2. Vascul

Vascul este unul dintre remediile anticancer cu cea mai mare eficienta prin actiunea sa dubla, imunomodulatoare si citostatica prin actiune directa asupra celulelor canceroase. Vascul ajuta la reducerea dimensiunii tumorii, prevenirea metastazelor si profilaxia recidivelor tumorale. De asemenea, diminueaza semnificativ durerile canceroase, ajuta la regenerarea maduvei osoase (stimuleaza hematopoieza).

Forma cu eficienta terapeutica maxima este administrarea subcutanata, in doze strict individualizate, de catre un medic cu experienta.

3. Armurariu

Exista nenumarate studii clinice care arata eficienta anticanceroasa a semintelor de armurariu. Acestea stimuleaza imunitatea si capacitatea proprie de aparare a organismului, au actiune antioxidanta. De asemenea, o actiune deosebita o au asupra ficatului, hepatoprotectoare si hepatoregeneratoare - actiune foarte utila in special in cazul tratamentelor citostatice ce au hepatoxicitate.

Mod de administrare:

  • pulbere (din seminte fin macinate cu rasnita de cafea - ideal ar fi sa se macine pulberea cu 5-10 minute inainte de administrare), 1 lingurita de 3-4 ori/zi, timp de 21-30 zile;
  • tinctura, 1 lingurita de 3 pe zi, diluata in apa sau ceai;
  • infuzie combinata, 1 l/zi timp de 21 zile;
  • capsule cu extract de armurariu

4. Produsele stupului

Mierea, polenul, pastura si propolisul sunt un ajutor excelent in lupta cu cancerul. Consumul lor regulat asigura sanatatea organismului si impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. In administrare in paralel cu chimioterapia, sustin imunitatea organismului si diminueaza efectele negative ale citostaticelor.

5. Ciupercile asiatice

Ciupercile asiatice, reishi, agaricus, schisandra, astragalus, cordyceps etc., au efecte deosebite in scop profilactic. Ele au actiune imunomodulatoare si adaptogena, antioxidanta, cresc energia Qi (energia vitala care sustine intregul organism). In scop curativ, au actiune importanta antitumorala (stimuleaza imunitatea naturala a organismului, actiune antioxidanta, actiune antitumorala directa prin blocarea proliferarii celulelor canceroase si inducerea distrugerii lor, prin blocarea procesului de neovascularizatie a tumorii, inhiba dezvoltarea metastazele).

6. Sucul de noni

Sucul de noni nepasteurizat are actiune antioxidanta si anticanceroasa puternica. Sucul de noni creste imunitatea, distruge celulele canceroase, impiedica aparitia metastazelor

7. Produsele de oxigenare celulara, care cresc nivelul oxigenarii organismului

Una dintre principalele cauze ale declansarii cancerului este substituirea respiratiei normale (cu oxigen) a celulelor organismului cu o respiratie celulara anaeroba (fara oxigen).

8. Ceaiul alb, verde, negruĀ 

Cercetatori din lumea intreaga au efectuat studii clinice care au dovedit actiunea anticanceroasa a plantei de ceai. In primul rand este deosebit de eficace in prevenirea aparitiei cancerului prin actiunea sa antioxidanta, care neutralizeaza radicalii si previne dezvoltarea celulelor canceroase si asigura un anumit grad de protectie impotriva razelor ultraviolete, contracarand actiunea periculoasa a soarelui asupra pielii. Totodata, are si actiune directa de inhibare a dezvoltarii si cresterii tumorilor, reducand formarea de noi vase sanguine la nivelul tumorii. De asemenea, are si actiune detoxifianta.

Se pot bea 3-4 cani ceai/zi, eventual indulcit cu miere.

Studii recente evidentiaza rolul important in lupta cu declansarea bolii canceroase al extractelor de turmeric, sofran, ghimbir, rodie, resveratrol, coenzima Q10, licopen, goji, ulei din ficat rechin, cartilaj de rechin, spirulina, aloe etc.

Dr Ruxandra Constantina

medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie

Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro

Telefon: 0219232

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea