Sanatate

#urzici #primavara #miscare #energie #salata #haine #medicamente #viroze #bicicleta #recomandari

Expertul Acasa.ro, dr. Monica Jugravu, medic de familie: Masuri recomandate la inceput de primavara

La inceput de primavara, este foarte important sa avem grija sa intram pregatiti in noul anotimp. De aceea, este indicat sa respectam cateva masuri de prevenire a virozelor specifice acestui anotimp si de combatere a lipsei de energie cu care ne confruntam la inceput de primavara.

 

Primavara, sezonul racelilor

In aceasta perioada, variatiile de temperatura intre orele diminetii, amiezii si serii nu trebuie sa ne insele in privinta modului de a ne imbraca. Chiar daca este cald la amiaza, luati o haina mai calduroasa, o esarfa, o sapca pe care sa le folositi la nevoie.

Virozele respiratorii sunt foarte usor de contactat in aceasta perioada.

Feriti-va de aglomeratii, iar daca aveti cumva simptome ca febra, tuse, dureri musculare, articulare, jena la inghitire, mergeti la medic.

Antialgicele, antiinflamatoriile, antipireticele (medicamente care scad febra), ceaiul si vitamina C sunt mijloacele terapeutice de prima intentie si la indemana tuturor. Nu luati insa antibiotice fara prescriptie medicala.

Incercati sa ramaneti acasa doua-trei zile pentru a nu-i contamina si pe cei din jur.

 

Miscarea, legumele de sezon si hidratarea, esentiale

In aceasta perioada, faceti cat mai multa miscare in aer liber. Mersul pe jos (cel putin 30 de minute/zi), plimbarea prin parc, mersul pe bicicleta sunt excelente pentru mentinerea unui tonus muscular si psihic la nivelul organismului.

Consumati legume si fructe, de preferat in stare proaspata.

Salata, spanacul, urzicile, morcovii, sfecla, ardeiul gras si fructele proaspete aduc un aport de vitamine si minerale, de care avem mare nevoie in aceasta perioada.

Nu uitati nici de lichide – sucul de fructe proaspete, ceaiurile de plante, laptele, iaurtul, apa in cantitate de minim 2l/zi.

De asemenea, nu neglijati odihna. Orele de somn (7-8 ore/oapte) sunt importante pentru energia zilei urmatoare.

Un regim de viata echilibrat, cu miscare, aport hidric, vitamine si minerale ne va face capabili de a intra si a iesi sanatosi din primavara.

 

Date de contact:

Dr Jugravu Monica
CMI Dr Jugravu Monica
www.medicdefamilie.com
monicajugravu@yahoo.com
Telefon:  0723397457

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Monica Roxana Jugravu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea