Sanatate

#gloss #buze #luciu de buze #remedii buze #hidratare buze

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Cum sa ai buze frumoase?

Cum sa ai buze frumoase vara in arsita soarelui si adierea brizei la mare sau a vantului la munte? Nimic mai simplu, protejandu-le cu grija de efectul razelor ultraviolete si deshidratarea  produsa de vant prin aplicarea de mai multe ori pe zi a cremelor hidratante cu factor de protectie +30 si prin purtarea de palarii cu boruri largi, care sa protejeze si partea inferioara a fetei.

Pielea buzelor, foarte sensibila in general, este si foarte susceptibila la cancere, cheilita actinica fiind o forma premaligna de cancer de buze, provocata de expunerea indelungata la soarele puternic.

Luciul de buze sau gloss-ul, acel ingredient al machiajului nelipsit multor femei, se pare ca are efecte cancerigene prin efectul de lupa, ce atrage si amplifica efectul razelor ultraviolete, conform unor studii ale Universitatii Baylor, asa cum cum subliniaza si dr Christine Brown de la Dallas Medical Center.

Buzele lipsite de glande sebacee sunt mult mai expuse efectului deshidratant al vantului si soarelui, mai ales cand acestea se combina, iata de ce se impune hidratarea lor naturala prin consumul de lichide si protejarea cu creme de galbenele sau aloe chiar si de catre barbati, care se presupune ca au o rezistenta mai mare.

Exista si remedii naturale pentru buze frumoase, printre care exfolierea periodica cu apa calduta si o perie moale sau cu miere de albine zaharisita. Uleiul de masline lasat peste noapte face minuni inmuind buzele.

Si daca nu se poate renunta la machiaj, aplicarea rujului sau a gloss-ului se va face doar dupa aplicarea unor creme protectoare, cu cel putin 20 minute inainte de expunerea la soare sau vant.

Alte secrete ale unor buze sexi ar mai fi folosirea de produse pe baza de glicerina, uleiuri minerale, aloe, acid lactic, sorbitol, lanolina sau ceara de albine, care hidrateaza si inmoaie buzele, iar pentru cresterea usoara de volum si o culoare naturala - balsamurile de buze sau glossurile cu uleiuri esentiale de menta, scortisoara sau ghimbir, care stimuleaza circulatia periferica la nivelul capilarelor labiale.

Uitati de stresul dintilor galbeni si patati si zambiti fericiti, alb stralucitor in ziua nuntii voastre. Mirii verii 2013 beneficiaza la Dental Diamonds Studio de o superoferta pana la 1 septembrie: "Doua albiri dentare profesionale in cabinet, cu lampa, la pretul uneia singure pentru cei ce-si unesc destinele vara aceasta".  Detalii la numarul de telefon 0744.68.76 65 (dr Lucy Visinescu). 

Date de contact:

Dr Lucy Visinescu

medic specialist stomatolog
Dental Diamonds Studio
 
Adresa: Str Alexandru Constantinescu nr 20
Sector 1, Bucuresti
 
Telefon: 0744.687.665

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu