Sanatate

#implant silicon #chirurgie plastica #dr juravle # tratamente frumusete bucuresti

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Bustul perfect, chiar daca ai suferit o operatie la san

Multe femei care au suferit o operatie de mastectomie, o interventie chirurgicala de indepartare a unei parti sau a intregului san, pentru a trata sau preveni cancerul de san, au posibilitatea de a reconstrui sanul indepartat.

Reconstructia de san poate fi facuta imediat sau la distanta de interventia chirurgicala initiala. In cazul in care se alege reconstructia imediata, interventia se face in acelas timp cu mastectomia, indepartarea tumorii de la san. Acest tip de reconstructie permite folosirea unei tehnici numita “skin sparing” in care se conserva suficienta piele din invelisul sanului pentru reconstructie.
 
Cand se alege varianta de reconstructie la distanta, in prima etapa se indeparteaza tumora apoi, dupa ce pacienta termina toate terapiile adjuvante (radioterapie sau chimioterapie), se face reconstructia de san. Exista si o a treia metoda in care un expander tisular este plasat sub piele, dupa mastectomie, pentru a mentine deschis spatiul pentru un implant cat timp se examineaza tesutul indepartat. Daca medicul decide ca nu este nevoie de radioterapie, spatiul este umplut cu un implant. Daca vor fi necesare terapii adjuvante (radioterapie), reconstructia se amana pana la terminarea tratamentului.
 

Reconstructia sanului dupa mastectomie poate fi facuta cu implante (saline sau cu gel siliconic) sau cu tesuturi autologe (tesuturi proprii). Cele mai multe paciente pot alege tipul de reconstructie de san in functie de ce este mai important pentru sanatatea lor. Oricum sunt anumite aspecte ale tratamentului care trebuie luate in consideratie. De exemplu, radioterpia poate afecta un san reconstuit cu implant. De foarte multe ori, pacienta nu stie inainte de mastectomie daca va avea nevoie sau nu de radioterapie, astfel incat trebuie sa ia in considerare toate aspectele. Alti factori care pot influenta tipul reconstructiei sunt forma si dimensiunea sanului care trebuie reconstruit, varsta si starea de sanatate a pacientei, localizarea tumorii etc.
 
Reconstructia de san este o procedura inalt personalizata. Pacienta trebuie sa aleaga cea mai buna varianta in functie de dorintele si idealul personal de imagine. In acelasi timp trebuie sa aiba asteptari realiste referitoare la recostructia de san. Este o procedura cu mari satisfactii psihice si emotionale pentru o femeie care si-a pierdut un san in urma unei boli.
 
Crearea unui nou san poate inbunatati considerabil imaginea si increderea de sine, cât si calitatea vietii.  Chiar daca chirurgia plastica poate crea un nou san care are un aspect natural, sanul reconstruit nu va arata niciodata la fel si nici nu va avea aceeasi sensibilitate cu a sanului indepartat.
 
Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea