Sanatate

#proteze gambiere #picioare in paranteze #implant gambier #chirurgia siluetei #chirurgie

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Adio, picioare "in paranteze"!

Silueta ne defineste si ne reprezinta in societate, este un ansamblu de elemente imbinate armonios care sporeste increderea in sine. Atunci cand aceste elemente sunt disproportionate, intervine chirurgia, care poate restabili acest echilibru. Remodelarea siluetei necesita in anumite situatii mai multe interventii estetice, astfel incat rezultatul final sa ofere comoditatea si eleganta dorita.

 

Protezele gambiere sunt produse din aceeasi gama ca si implanturile mamare, contin gel siliconic coeziv. Forma lor difera, acestea fiind de regula fuziforme sau "in semiluna". Exista mai multe variante de marimi si proiectii pentru a satisface orice pacient.

Utilizarea implanturilor gambiere reprezinta o interventie care se bucura de un grad crescut de satisfactie, aceasta operatie rezolvand definitiv problema picioarelor "in paranteze".

Incizia se face la nivelul unui rid natural care se afla pe partea posterioara a genunchiului (in zona poplitee). Cicatricea va fi foarte putin vizibila in aceasta zona.


Intrebari frecvente

In cat timp voi putea merge?

Mersul se poate relua la cateva zile de la operatie. Deoarece implanturile se introduc intre muschii gambieri, este nevoie de cateva zile de repaus. Mersul se reia pe tocuri de 5 cm, tocurile vor trebui sa fie purtate mai multe luni postoperator. De asemenea, este nevoie ca zona sa fie pansata in fese elastice sau pacienta sa poarte ciorap elastic medicinal doua luni postoperator.

In ce constau ingrijirile postoperatorii?

Imediat dupa operatie veti ramane sub supraveghere medicala 24 de ore. A doua zi, la externare, veti primi indicatii de tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pentru 5-7 zile. Firele de sutura se scot la 12-14 zile, apoi pacienta poate sa spele zona cu apa calda si sapun. Dupa ce toate crustele au cazut, se pot aplica produsele speciale pentru remaniere cicatriceale.
Este interzisa expunerea la UV atat timp cat cicatricea este imatura.

Care sunt contraindicatiile metodei?

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie. Bolile grave dermatologice, infectioase, casexie (stare generala proasta a organismului cauzata de boli cronice) si diabetul zaharat sunt, de asemenea, contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale.

Care sunt riscurile operatiei?

Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta etc.
Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica, denivelari la nivelul zonelor operate, migrarea implanturilor, contractura capsulara ca si in cazul maririi sanilor cu implanturi siliconice etc.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea